نوشیدن کدام نوع چای سالم‌تر است؟

نوشیدن کدام نوع چای سالم‌تر است؟

در یک روز سرد زمستانی، هیچ چیز آرامش‌بخش‌تر از خزیدن زیر پتوی گرم با یک فنجان چای داغ نیست. چای پس از آب، دومین نوشیدنی محبوب جهان است و برای تقویت سلامت قلب و استخوان مزیت‌های فراوانی دارد. از چای سیاه و سبز گرفته تا دمنوش نعنا و بابونه‌، هر نوشیدنی طعم منحصربه‌فرد و فواید خاص خود را دارد که یاهولایف در گزارشی به آن‌ها پرداخته است. 

نوشیدن چای چه فایده‌ای برای سلامت دارد؟ 

چای تنها یک نوشیدنی خوش‌طعم نیست، بلکه حاوی چندین نوع پلی‌فنول است؛ آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی شامل کاتچین‌ها، اپی‌کاتچین‌ها و ال‌ــ‌تئانین که برای سلامتی آثار مفیدی دارند.

بیماری قلبی‌ــ تحقیقات مشاهده‌ای نشان می‌دهند که نوشیدن چای سبز و چای سیاه ممکن است به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی‌عروقی کمک کند. با این حال، به نظر می‌رسد در مورد چای سیاه، اثر محافظتی آن اگر بیش از چهار فنجان در روز شود، از بین می‌رود.

دیابت‌ــ  نوشیدن چهار فنجان یا بیشتر چای در روز با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع۲ ارتباط دارد. در افراد مبتلا به دیابت نوع۲، نوشیدن چای گیاهی می‌تواند به بهبود کنترل قند خون و چربی خون مانند کلسترول کلسترول بد (ال‌دی‌ال) کمک کند.

سلامت استخوان‌ــ افرادی که چای می‌نوشند، معمولا تراکم استخوان بهتری دارند و در مقایسه با افرادی که چای نمی‌نوشند، کمتر با خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی مواجه می‌شوند. 

قدرت شناختی‌ــ مطالعات مشاهده‌ای نشان می‌دهد که نوشیدن چای با کاهش خطر اختلالات شناختی مانند آلزایمر و زوال عقل مرتبط است. 

بیماری پارکینسون‌ــ به نظر می‌رسد در افرادی که روزانه دو فنجان چای یا بیشتر می‌نوشند، خطر ابتلا به بیماری پارکینسون کمتر است.

چای سیاه به کاهش کلسترول کمک می‌کند

چای سیاه از گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) می‌آید، اما بر خلاف چای سبز، برگ‌های آن کاملا اکسید می‌شود و به آن رنگ سیاه خاصش را می‌دهد.

کافئین چای سیاه بیشتر از چای سبز است، اما کاتچین‌های موجود در آن، کمترند. مطالعات نشان می‌دهد که نوشیدن چای سیاه به کاهش کلسترول بد افرادی که در معرض خطر بالای بیماری‌های قلبی‌عروقی دارند، کمک می‌کند، در تقویت سلامت استخوان‌ها موثر است و هوشیاری ذهنی را بهبود می‌بخشد. چای سیاه همچنین با کاهش خطر حمله قلبی، بیماری پارکینسون، سرطان‌های دستگاه گوارش و آرتروز مرتبط است، هرچند این اثربخشی ممکن است بسیار اندک باشد.

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *