دانشمندان میگویند حیوانات به صداهای گیاهان واکنش نشان میدهند
بازدیدها:۹
تحقیقات جدید نشان میدهد که حیوانات به صداهایی که گیاهان تولید میکنند واکنش نشان میدهند و این موضوع احتمال وجود یک زیستبوم (اکوسیستم) نهان بین آنها را مطرح میکند.
در اولین شواهد از این دست، تیمی در دانشگاه تلآویو دریافت که شبپرههای ماده از تخمگذاری بر گوجهفرنگیهایی خودداری میکنند که صداهایی تولید کنند که ناشی از استرس و پریشانی باشد و نشان از احتمال ناسالم بودن آنها دارد.
این اولین گروهی بود که دو سال پیش نشان داد گیاهان وقتی پریشان یا ناسالم هستند فریاد میزنند.
این صداها خارج از محدوده شنوایی انسان هستند اما بسیاری از حشرات و خفاشها و برخی از پستانداران میتوانند آن را بشنوند. پروفسور یوسی یووال، از دانشگاه تلآویو، میگوید: «این اولین مدرک و شاهد از واکنش یک حیوان به صداهایی است که یک گیاه تولید میکند.»
«در این مرحله، این یک حدس و گمان است اما این احتمال هست که انواع حیوانات بر اساس صداهایی که از گیاهان میشنوند، تصمیم میگیرند؛ مثلا اینکه آیا گردهافشانی کنند یا در داخل آنها پنهان شوند یا گیاه را بخورند.»
پژوهشگران مجموعهای از آزمایشهای کنترلشده و دقیق را انجام دادند تا مطمئن شوند که این واکنش شبپرهها به صدا است و نه به ظاهر گیاهان.
آنها اکنون صداهایی را بررسی میکنند که گیاهان مختلف تولید میکنند و اینکه آیا گونههای دیگر حیوانات هم بر اساس آنها تصمیم میگیرند.
پروفسور یووال میگوید: «میتوان تصور کرد که ممکن است تعاملات پیچیده زیادی وجود داشته باشد و این [تحقیق] صرفا اولین قدم است.»
به گفته پروفسور لیلاخ هدانی در دانشگاه تلآویو، یکی دیگر از زمینههای تحقیق این است که آیا گیاهان میتوانند با صدا اطلاعات را به یکدیگر منتقل کنند و به آن پاسخ دهند و بر اساس آن عمل کنند، مانند صرفهجویی و ذخیره آب در خود در شرایط خشکسالی.
او به بیبیسی گفت: «این پرسش هیجانانگیزی است.»
«اگر گیاهی تحت فشار و پریشان است، این نگرانی را به دیگر گیاهان اطلاع میدهد و آنها میتوانند به راههای گوناگون پاسخ دهند.»
پژوهشگران تاکید میکنند که گیاهان دارای احساس و ادراک حسی نیستند. این صداها از طریق کنشهای فیزیکی ناشی از تغییر در شرایط محیطی تولید میشوند. آنچه این کشف جدید نشان میدهد این است که این صداها میتوانند برای سایر حیوانات و احتمالا گیاهانی که قادر به درک این صداها هستند، مفید باشند.
به گفته پروفسور هدانی، اگر چنین باشد، گیاهان و حیوانات توانایی تولید و دریافت صداها را برای منفعت مشترک تکاملی دارند:.
«گیاهان احتمالا میتوانستند در جهتی تکامل یابند که صداهای بیشتر یا بلندتری تولید کنند اگر برای آنها منفعت داشت، شنوایی حیوانات هم احتمالا بر همین اساس تکامل مییافت که بتوانند این حجم عظیم اطلاعات را دریافت کنند.»
«این یک حیطه وسیع و ناشناخته است؛ یک عالم برای کشف هست.»
در این تحقیق، پژوهشگران بر روی شبپرههای ماده تمرکز کردند که معمولا روی گوجهفرنگی تخمگذاری میکنند تا لاروها پس از بیرون آمدن از تخم بتوانند از آنها تغذیه کنند.
فرضیه این بود که شبپرهها به دنبال بهترین محل ممکن برای تخمگذاری هستند؛ یک گیاه سالم که بتواند لاروها را درست و مناسب تغذیه کند. بنابراین پرسش این بود وقتی گیاه نشان میدهد که دچار کمآبی و استرس شده است، آیا شبپرهها به این هشدار توجه میکنند و از تخمگذاری روی آن خودداری میکنند؟
پاسخ این پژوهش این بود که شبپرهها بر حسب نوع صدایی که گیاهان تولید میکردند، تصمیم میگرفتند تخمگذاری بکنند یا نکنند.
این پژوهش در مجله «ایی-لایف» (eLife) منتشر شده است.
بازدیدها: ۵ شرکت «متا» روز دوشنبه هشتم آبان خبر داد که در راستای تبعیت از مقررات اتحادیه اروپا از ماه آینده مشترکان فیسبوک و اینستاگرام در صورت پرداخت حق اشتراک، مخاطب آگهیهای تجاری هدفمند نخواهند…
بازدیدها: ۸ ک مؤسسه خیریه حمایت از مبتلایان به دمانس میگوید تغییر ساعت باعث آشفتگی افراد مبتلا به این بیماری میشود. انجمن آلزایمر بریتانیا میگوید عقب کشیدن ساعت که قرار است از این هفته در…
بازدیدها: ۷ این هفته در جهان خودرو؛ کنارگذاشتن طرح ساخت ماشین ارزان در تسلا و رونمایی از تاکسی خودران این شرکت در تابستان، استقبال خوب از اولین ماشین شیائومی و جزییاتی تازه از ارزانترین مدل…