روغن‌ آشپزی می‌تواند عامل افزایش سرطان روده بین جوانان باشد

روغن‌ آشپزی می‌تواند عامل افزایش سرطان روده بین جوانان باشد

میزان ابتلا به سرطان روده در افراد زیر ۵۰ سال در بریتانیا از اواسط دهه ۱۹۹۰ تا‌کنون حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است. با توجه به روندی مشابه در ایالات متحده، تلاش‌ها برای شناسایی علت این افزایش شدت گرفته است. البته شناسایی تنها یک عامل مستقیم برای این مسئله ممکن نیست اما متخصصان به نوع خاصی از مواد غذایی که ممکن است مشکل‌ساز باشند، اشاره کرده‌اند.

ولز آنلاین به نقل از کارشناسان می‌نویسد که ممکن است برخی روغن‌های پخت‌وپز افزایش این بیماری در میان جوانان آمریکایی را تشدید کرده باشند. زیرا پیش‌تر مشخص شده که مصرف مقدار زیاد روغن‌های دانه‌ای مانند آفتابگردان، کانولا، ذرت و هسته انگور با التهاب در بدن مرتبط است.

اکنون پیشنهاد می‌شود مردم این روغن‌ها را با روغن‌های غنی از اسیدهای چرب امگا۳ مانند روغن زیتون و روغن آووکادو، جایگزین کنند.

محققان در مرکز سرطان دانشگاه فلوریدای جنوبی، به ارتباط احتمالی بین رژیم غذایی غربی‌ــ که عمدتا از موادغذایی فوق‌فراوری‌شده و روغن‌های ناسالم تشکیل می‌شود‌ــ و التهاب مزمن که رشد تومورهای سرطانی را تحریک می‌کند، پی برده‌اند.

دکتر تیموتی یتمن، نویسنده این مطالعه و استاد جراحی دانشکده پزشکی مورسانی دانشگاه فلوریدای جنوبی، می‌گوید: «کاملا مشخص است که بیماران با رژیم‌های غذایی ناسالم، التهاب بیشتری در بدنشان دارند. اکنون اثر این التهاب را بر تومورهای روده نیز مشاهده می‌کنیم. سرطان مانند یک زخم مزمن است که بهبود نمی‌یابد؛ اگر بدن شما هر روز از غذاهای فوق‌فراوری‌شده تغذیه کند، به دلیل ایجاد التهاب، قدرت سیستم ایمنی کاهش می‌یابد و توانایی آن برای بهبود این زخم کم می‌شود که در نهایت به رشد سرطان کمک می‌کند.»

مطالب بیشتر

یتمن تاکید کرد که این مطالعه نیاز فوری به بازنگری در ترکیبات رژیم غذایی غربی را نشان می‌دهد؛ رژیمی که معمولا حاوی قند افزودنی فراوان، چربی‌های اشباع شده، غذاهای فوق‌فراوری‌شده، مواد شیمیایی و روغن‌های دانه‌ای التهاب‌زا است.

موسسه سلامت قلب دانشگاه فلوریدای جنوبی در مطالعات پیشین، نشان داده بود که رژیم غذایی نامتعادل نه‌تنها بر سرطان روده تاثیر می‌گذارد، بلکه در بروز بیماری‌های دیگر مانند آلزایمر، دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی نیز نقش دارد.

گانش هالده، استادیار در دانشکده پزشکی مورسانی نیز افزود: «بدن ما طراحی شده است که التهاب را از طریق ترکیبات چربی زیست‌فعال که از چربی‌های سالم مانند آووکادو تامین می‌شوند، برطرف کند.»

او توضیح می‌دهد که چربی‌های زیست‌فعال مولکول‌های بسیار کوچکی‌اند که از غذایی که می‌خوریم مشتق می‌شوند و اگر این مولکول‌ها از محصولات غذایی فراوری‌شده بیایند، مستقیما تعادل سیستم ایمنی را به هم می‌زنند و التهاب مزمن را تشدید می‌کنند.

هرچند تشخیص این مولکول‌ها دشوار است، هالده با استفاده از یک تکنیک تحلیلی حساس توانست در  نمونه تومور ۱۶۲ بیماران در بیمارستان عمومی تمپا، مقدار کمی از لیپیدها را شناسایی کند. تیم پژوهشی داخل این تومورها تعداد زیادی از مولکول‌های تحریک‌کننده التهاب را مشاهده کردند. در این نمونه‌ها، کمبود مولکول‌هایی که به رفع التهاب و بهبود کمک می‌کنند، مشهود بود.

به گفته یتمن، سیستم ایمنی انسان، اگر در شرایط مناسب باشد، برای تاثیرگذاری بر ریزمحیط تومور، ارتقای سلامتی و بهبودی توانایی فوق‌العاده‌ای دارد. اما در صورتی که لیپیدهای التهابی موجود در غذاهای فرآوری‌شده آن را سرکوب کنند، این ظرفیت از بین می‌رود.

طبق گزارش دانشگاه فلوریدای جنوبی، پزشکی مبتنی بر حل التهاب (resolution medicine) بر معکوس کردن روند التهاب تمرکز دارد و با استفاده از غذاهای سالم و غیرفراوری‌شده سرشار از اسیدهای چرب امگا۳، همراه با خواب متعادل و ورزش، در تلاش است سازوکارهای داخلی بدن برای بهبود را بازسازی کنند.

یتمن این رویکرد را دارای ظرفیتی تحول‌آفرین در درمان سرطان می‌داند که از درمان‌های دارویی به سوی بهره‌برداری از فرایندهای طبیعی بدن حرکت می‌کند که گامی حیاتی برای مقابله با التهاب مزمن و پیشگیری از بیماری‌ها قبل از شروع آن‌ها است.

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *