کشف علمی بی‌سابقه: هشت‌پای نر برای فرار از خورده شدن هنگام جفت‌گیری به هشت‌پای ماده زهر تزریق می‌کند

کشف علمی بی‌سابقه: هشت‌پای نر برای فرار از خورده شدن هنگام جفت‌گیری به هشت‌پای ماده زهر تزریق می‌کند

دانشمندان برای نخستین بار دریافتند که هشت‌پاهای نر حلقه‌آبی برای جلوگیری از کشته شدن و خورده شدن توسط جفت‌های بسیار بزرگتر خود، هنگام جفت‌گیری به آن‌ها زهر تزریق کرده و آن‌ها را فلج می‌کنند.

محققان در دانشگاه کوئینزلند می‌گویند هشت‌پاهای نر این گونه، با دقت دوزی از زهر کشنده «تترودوتوکسین» خود را به ماده‌ها تزریق می‌کنند تا آن‌ها را در طول جفت‌گیری بی‌حرکت کنند.

موجودات متعددی نظیر کرم‌های پهن، نرم‌تنان، دوزیستان و ماهی‌هایی مانند ماهی بادکنکی از این زهر برای کشتن طعمه و دفاع از خود استفاده می‌کنند.

مطالعه جدید اما نشان می‌دهد که هشت‌پاهای نر حلقه‌آبی با دقت شریان اصلی ماده را هدف قرار داده و می‌گزند تا آن‌ها را بی‌حرکت کرده و از خورده شدن پس از تولید مثل جلوگیری کنند.

این گونه از هشت‌پا، از زهر تترودوتوکسین موجود در غدد بزاقی خود برای مسموم کردن جنس ماده استفاده می‌کند.

دانشمندان قبلاً مستند کرده‌ بودند که هشت‌پای نر از بزاق آغشته به سم خود برای فلج کردن طعمه‌های بزرگ قبل از بلعیدن آن‌ها استفاده می‌کند، اما تا کنون مورد دیگری از استفاده از این سم مشاهده نشده بود.

این سم بسیار قوی در چندین مورد باعث مسمومیت کشنده در انسان‌ها شده است.

در حالی که هشت‌پاهای ماده حلقه‌آبی حدود دو برابر نرها اندازه دارند، دانشمندان در مطالعه جدید مشاهده کردند که غدد بزاقی در نرها حدود سه برابر سنگین‌تر از ماده‌ها است.

محققان همچنین می‌دانند که نرها در طول تولید مثل در معرض خطر خورده شدن قرار دارند.

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *