کشف کنده‌کاری‌های اسرارآمیز در اسپانیا؛ نگاه تازه به تاریخچه حضور انسان در اروپا

کشف کنده‌کاری‌های اسرارآمیز در اسپانیا؛ نگاه تازه به تاریخچه حضور انسان در اروپا

باستان‌شناسان در اسپانیا آنچه را احتمالا کهن‌ترین کنده‌کاری‌های شناخته‌شده روی سنگ است که منشا انسانی دارد، کشف کرده‌اند؛ اثری که احتمال می‌رود بیش از ۲۰۰ هزار سال قدمت داشته باشد‌ــ و می‌تواند درک ما را از حضور انسان در اروپا دگرگون کند. پژوهشگران گزارش دادند که در جریان حفاری باستان‌شناسی در محوطه کوتو کورئا در منطقه لاس‌چاپاس واقع در ناحیه ماربیا در جنوب اسپانیا، طرح گرافیکی ساده‌ای به شکل «X» روی یک قطعه سنگ کشف شده است.

حفاری‌های پیشین در این محوطه و اطراف آن برخی از کهن‌ترین ابزارهای سنگی کشف‌شده در اروپا را نمایان کرده بودند که به دوران پارینه‌سنگی اولیه بازمی‌گردند. حفاری‌های بعدی در این منطقه ابزارهای سنگی بیشتری از انسان‌های اولیه را آشکار کرده‌اند که به تعیین قدمت این محوطه کمک کردند.

یکی از این کشفیات قطعه سنگ عظیمی است که سال ۲۰۲۲ کشف شد و با کنده‌کاری‌های خطی ساده‌ جلب‌توجه می‌کند. به گفته پژوهشگران، این کنده‌کاری‌های خطی حضور ساکنانی در جنوب اسپانیا را در دوران پارینه‌سنگی میانه اولیه تایید می‌کنند؛ «دورانی که در اسپانیا کمتر شناخته شده و در استان مالاگا بی‌سابقه است».

پژوهشگران می‌گویند کنده‌کاری‌های روی این سنگ همچنین ممکن است کهن‌ترین کنده‌کاری‌های شناخته‌شده‌ای باشند که به دست انسان انجام شده‌اند. تاکنون کهن‌ترین ابزارهای سنگی شناخته‌شده مربوط به بازه‌ای زمانی میان یک میلیون و ۵۰۰ هزار، تا ۱۰۰ هزار سال پیش از میلاد بودند که حضور انسان‌های ماقبل‌ تاریخ را در منطقه ماربیا، دوره‌ای که انسان‌های امروزی مهاجرت از آفریقا را آغاز کردند، تایید می‌کنند.

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *