ضربه‌های روحی و استرس دی‌ان‌ای را تغییر می‌دهند

ضربه‌های روحی و استرس دی‌ان‌ای را تغییر می‌دهند

آثار کوتاه‌مدت ضربات روحی (تروما) مانند سردرد، تغییر در اشتها یا خواب، ترس، اضطراب و مشکلات تمرکز از مدت‌ها پیش شناسایی شده‌اند، اما یک مطالعه جدید دریافته است که تروماهای شدید مانند آنچه در خلال جنگ تجربه می‌شود، می‌توانند «زخم‌های» اپی‌ژنتیکی روی دی‌ان‌ای به جا بگذارند که تا نسل‌های بعدی باقی می‌مانند.

به گزارش نیویورک‌پست، انتقال تجربیات آسیب‌زا به نسل‌های بعدی احتمال ابتلا به افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. پژوهش یادشده با تجزیه‌وتحلیل دی‌ان‌ای سه نسل ۴۸ خانواده سوری، این پدیده را تایید می‌کند.

کاترین پانتر‌ــ‌بریک، انسان‌شناس دانشگاه ییل، می‌گوید این مطالعه آثار استرس و ضربات روحی را بر بدن، در سطحی فراتر از آنچه دیده می‌شود، مستند کرده است. «یافته‌های ما برای نخستین بار نشان می‌دهد که خشونت می‌تواند نشانه‌های اپی‌ژنتیک روی ژنوم به جا بگذارد. آنچه برای درک تکامل و نحوه ثبت تجربیات آسیب‌زا در ژنوم و تداوم آن‌ها در نسل‌های بعدی بسیار مهم است.»

تیم پانتر‌ــ‌بریک روی زنانی مطالعه کرد که در درگیری‌های خشونت‌آمیز سوریه در اوایل دهه ۱۹۸۰ یا سال ۲۰۱۱ به بعد باردار بودند.

دی‌ان‌ای ۱۰ خانواده‌ای که در دهه ۱۹۸۰ با خشونت‌ها مواجه بودند و ۲۲ خانواده‌ای که درگیری‌های سال ۲۰۱۱ را تجربه کرده بودند، با اطلاعات ژنتیکی ۱۶ خانواده‌ای که قبل از سال ۱۹۸۰ سوریه را ترک کرده و از دهه‌ها بی‌ثباتی دور مانده بودند، مقایسه شد.

در مجموع، از ۱۳۱ نفر، ۴۵ کودک خردسال، ۳۷ کودک بزرگ‌تر، ۴۷ مادر و دو مادربزرگ نمونه‌های دهانی جمع‌آوری شد. 

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *