جهان خودرو؛ رونمایی جدیدترین مدلهای خودروسازان کرهای در نمایشگاه سئول
بازدیدها:۲۸
این هفته در جهان خودرو: رونمایی دو کانسپت لوکس جنسیس و نمایش نسل جدید مدل هیدروژنی هیوندای در نمایشگاه خودروی سئول، بازگشت مدیر قدیمی ولوو به این کارخانه و سرمایهگذاری خانواده پورشه در صنایع دفاعی.
جنسیس با طعم زیتون و شراب
جنسیس، زیرمجموعه لوکس هیوندای در نمایشگاه خودروی سئول دو کانسپت رونمایی کرد که با الهام از زیتون و شراب طراحی شدهاند. خودروساز کرهای میگوید این دو ماشین برنامههای آینده شرکت برای رقابت در بازار خودروهای لوکس را نمایش میدهند.
کانسپت «ایکس گرن کوپه» با الهام از درخت زیتون طراحی شده است. کفپوش و درها با طرح برگ زیتون تزیین شده و در طراحی داخلی از چوب درخت زیتون استفاده کردهاند. چرم بهکار رفته در این ماشین هم بهجای روشهای رایج، با پساب کارخانههای روغن زیتون ایتالیایی دباغی شده که محیط زیست را کمتر آلوده میکند.
الهام بخش مدل «ایکس گرن کانورتبل» شراب است. رنگ بدنه شبیه به رنگ انگورهای لهشده در مراحل ابتدایی تولید شراب است. رنگ آبی و بنفش چرم اتاق هم با الهام از انگورهای «کابرنه سوویگنون» در ایتالیا گرفته شده که از شناختهشدهترین انواع انگور برای تولید شراب در جهان است.
هر دو مدل بر پایه مدل جی ۹۰، لوکسترین مدل جنسیس طراحی شدهاند. جنسیس برنامهای برای تولید آنها اعلام نکرده، اما ماشینها با جزییات زیادی ساخته شدهاند که نشان میدهد این کارخانه برای عرضه آنها به بازار جدی است.
جنسیس امسال دهمین سال فعالیت خود را جشن گرفته است. هیوندای این شرکت را در سال ۲۰۱۵ برای رقابت با کارخانههایی نظیر بنز و بامو در بازار ماشینهای لوکس تاسیس کرد. جنسیس در ده سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه ماشین فروخته است.
مایک سونگ، مدیر جنسیس همزمان با رونمایی از کانسپتهای ایکس گرن گفت: «ما میخواهیم از این فرصت بهعنوان سکویی برای ورود به دهه تازه استفاده کنیم؛ با مدلهایی که جهتگیری آینده جنسیس در طراحی لوکس و فناوری پیشرفته را نمایش میدهند.»
جنسیس همچنین مدلی مینیاتوری از یک ماشین مسابقه نمایش داد که قرار است از سال آینده با آن در مسابقات اتومبیلرانی استقامت رقابت میکند.
نمایشگاه خودروی سئول دو سال یک بار برگزار میشود. امسال ۴۵۱ شرکت از دوازده کشور حضور دارند.
هیوندای در نمایشگاه خودروی سئول نسل جدید مدل هیدروژنی «نکسو» و مدل بهروزشدهای از «آیونیک ۶» را نمایش داد.
هیوندای در طراحی نکسو از شیوه طراحی تازهای به نام «هنر فولاد» استفاده کرده است. طراحان این شرکت با این شیوه میخواهند دو حس قدرت و ظرافت را همزمان القا کنند. هیوندای در طراحی مدلهای آیندهاش از این شیوه طراحی استفاده خواهد کرد.
ماشینهای هیدروژنی موتور الکتریکی دارند. برق مورد نیاز این موتور توسط پیل سوختی و از طریق واکنش شیمیایی بین هیدروژن و اکسیژن تامین میشود. این فرآیند هوا را آلوده نمیکند و فقط گرما و بخار آب از اگزوز خارج میشود.
هیدروژن مورد نیاز پیل سوختی در مخزنی تحت فشار زیاد ذخیره میشود. ظرفیت باک هیدروژن نکسو شش کیلو و ۶۹۰ گرم است و سوختگیری حدود پنج دقیقه طول میکشد. نکسو به گفته هیوندای با هر باک پر میتواند بیش از ۷۰۰ کیلومتر حرکت کند. شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت این مدل ۷.۸ ثانیه است و حداکثر سرعتش ۱۷۹ کیلومتر در ساعت.
نکسو تا پایان امسال به بازار عرضه میشود. قیمت ماشین هنوز اعلام نشده، اما پیشبینی میشود خیلی از مدل کنونی گرانتر نباشد. نسل کنونی هیوندای نکسو در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شد و قیمتش حدود ۶۹ میلیون و ۵۰۰ هزار وون (حدود ۴۷ هزار و ۵۰۰ دلار) است.
به جز هیوندای، تویوتا تنها خودروسازی است که ماشینهای هیدروژنی را تولید انبوه میکند. بامو و هوندا هم قرار است به زودی مدلهای هیدروژنی به بازار عرضه کنند.
بازار ماشینهای هیدروژنی به خاطر کم بودن تعداد ایستگاههای سوختگیری رونق ندارد، اما خوزه مونوز، مدیر گروه هیوندای میگوید که این شرکت به این فناوری به عنوان سرمایهگذاری بلندمدت نگاه میکند.
هیوندای همزمان با معرفی نکسو، نمونه بهروزشدهای از سدان الکتریکی «آیونیک ۶» را هم در نمایشگاه سئول نمایش داد.
آیونیک ۶ در سال ۲۰۲۲ به بازار عرضه شد تا با تسلا مدل ۳ رقابت کند. با وجود استقبال خوب رسانهها از این ماشین، فروشش در بازار خوب نبود و ظاهر نامتعارفش از دلایل عدم استقبال از آن عنوان شد.
طراحان هیوندای جلو و عقب آیونیک ۶ را کاملا تغییر دادهاند. چراغهای جلو باریکتر شده و یک بال از دو بال عقب حذف شده است. طراحی اتاق هم کمی تغییر کرده و کیفیت مواد استفاده شده در آن بهتر شده است.
هیوندای هنوز اطلاعات فنی ماشین را منتشر نکرده، اما وعده داده که قدرت مدل جدید آیونیک ۶ بیشتر خواهد شد. در حال حاضر قویترین مدل آیونیک ۶ دو موتور الکتریکی دارد که ۳۲۰ اسب بخار نیرو تولید میکند.
قیمت پایه ارزانترین مدل آیونیک ۶ در بازار کره جنوبی ۴۶ میلیون و ۹۵۰ هزار وون (حدود ۳۲ هزار دلار) و گرانترین مدل ۵۹ میلیون و ۳۵۰ هزار وون (حدود ۴۱ هزار دلار) است.
هیوندای تابستان امسال یک مدل اسپرتتر از آیونیک ۶ را هم به بازار عرضه خواهد کرد که انتظار میرود بیش از ۴۵۰ اسب بخار قدرت داشته باشد.
ورود خانواده پورشه به صنایع دفاعی
شرکت سرمایهگذاری خانواده پورشه در آلمان اعلام کرده که بهدنبال سرمایهگذاری در صنایع دفاعی است. این شرکت که سهامدار اصلی فولکسواگن و پورشه است، میگوید حدود دو میلیارد یورو (دو میلیارد و صد میلیون دلار) نقدینگی در اختیار دارد و میخواهد از آن برای خرید سهام شرکتهای با سود بالا استفاده کند.
این تصمیم در حالی گرفته شده که کشورهای اروپایی از جمله آلمان بودجه نظامی خود را افزایش دادهاند و کسب و کار تولیدکنندگان سلاح و تجهیزات نظامی رونق زیادی گرفته است.
خانواده پورشه میگوید در کنار صنایع دفاعی ممکن است در توسعه زیرساختهای آلمان هم سرمایهگذاری کند. دولت آلمان به تازگی اعلام کرده که ۵۰۰ میلیارد یورو در نوسازی زیرساختها سرمایهگذاری خواهد کرد.
شرکت سرمایهگذاری خانواده پورشه حدود ۳۲ درصد از سهام گروه فولکسواگن را در اختیار دارد. بیشتر این سهام دارای حق رای در مجمع عمومی است و همین باعث شده این خانواده در عمل کنترل تصمیمهای مهم فولکسواگن را به دست بگیرد. خانواده پورشه همچنین ۱۲.۵ درصد از سهام شرکت پورشه را در اختیار دارد.
خانواده پورشه در سالهای گذشته بیشتر در حوزه خودروسازی سرمایهگذاری میکرد، اما حالا میخواهد با سرمایهگذاری در حوزههای دیگر کاهش درآمدش از فولکسواگن و پورشه را جبران کند. با این حال شرکت سرمایهگذاری خانواده پورشه تاکید کرده که قصد ندارد سهامش را در فولکسواگن و پورشه بفروشد.
شرکت سرمایهگذاری خانواده پورشه میگوید سرمایهگذاری در صنایع دفاعی برای حفاظت از دموکراسی ضروری است و از نظر اخلاقی با آن مشکلی ندارند.
بازگشت هاکان
ولوو اعلام کرد که جیم روآن، مدیر این شرکت پس از تنها سه سال ولوو را ترک کرده و به جای او هاکان ساموئلسون، مدیر پیشین ولوو هدایت این کارخانه را بر عهده گرفته است. آقای ساموئلسون ۷۴ ساله است و قرار است دو سال مدیرعامل ولوو باشد.
بازگشت هاکان ساموئلسون در شرایطی اتفاق میافتد که ولوو با فشارهای زیادی روبهرو است. رقابت با خودروسازان چینی، تعرفههای تازه دولت آمریکا و کاهش اعتماد سرمایهگذاران از مشکلاتی است که ولوو باید به سرعت برای آنها چارهای پیدا کند.
دولت آمریکا بهتازگی اعلام کرده که تعرفه بر واردات خودروهای خارجی را به ۲۵ درصد افزایش میدهد. این تصمیم بهویژه برای شرکتهایی مثل ولوو که در چین کارخانه دارند بسیار پرهزینه است. کارخانه ولوو در آمریکا اخیرا کار خود را آغاز کرده و مدیرعامل جدید میگوید که ظرفیت تولید این کارخانه باید بهسرعت افزایش یابد.
آقای ساموئلسون در اولین روز کاریاش گفت که برنامهاش شامل سه بخش است: توجه بیشتر به تولید مدلهای هیبرید-الکتریکی، کاهش هزینهها و افزایش سود. او همچنین میخواهد برای تامین قطعه از امکانات گروه جیلی، مالک چینی ولوو بیشتر استفاده کند.
هاکان ساموئلسون بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مدیرعامل ولوو بود. در آن دوره، او هزینهها را کاهش داد؛ برند ولوو را بازسازی کرد و شرکت را بعد از سالها دوباره به بازار بورس برگرداند.
ولوو ماه پیش هشدار داد که سال ۲۰۲۵ سالی پر چالش برای این شرکت خواهد بود و ممکن است نتواند به اندازه سال ۲۰۲۴ ماشین بفروشد.
ولوو سال گذشته میلادی ۷۶۳ هزار دستگاه ماشین فروخت و درآمدش برای اولین بار از ۴۰۰ میلیارد کرون (۴۰ میلیارد دلار) عبور کرد. اما بازار ماشینهای الکتریکی رونق سابق را ندارد و ولوو که سرمایهگذاری گستردهای برای ساخت ماشینهای الکتریکی کرده در نیمه دوم سال قبل با مشکل روبهرو شد.
بازدیدها: ۳۶ پزشکان، دانشمندان و مقامهای بهداشت عمومی همواره ورزش را بهعنوان یک روش مهم برای حفظ سلامتی در طول عمر معرفی کردهاند. ورزش به بهبود تناسب اندام، کمک به ساخت عضلات و استخوانهای قوی، کاهش خطر بیماریهای مزمن،…
بازدیدها: ۱۰ یک مطالعه جدید که نتایج آن روز سه شنبه در مجله تخصصی «JAMA» منتشر شد، نشان میدهد که جراحی چاقی که به آن جراحی کاهش وزن نیز میگویند، باعث کنترل سطح قند خون…
بازدیدها: ۳۰ پژوهشگران اعلام کردهاند که پس از ۵۰ سال، موفق به کشف روش درمانی نوینی برای مقابله با حملات آسم شدهاند. این درمان تزریقی، بخشی از سیستم ایمنی بدن را که در هنگام تشدید…