دانشمندان گونه جدیدی از انسان‌های اولیه را کشف کردند

دانشمندان گونه جدیدی از انسان‌های اولیه را کشف کردند

محققان استخوان‌های صورت قدیمی‌ترین گونه انسان را که تاکنون در غرب اروپا یافت شده‌، کشف کرده‌اند. این استخوان‌ها به گونه‌ای تعلق دارند که باستان‌شناسان تاکنون از وجود آن بی‌خبر بودند.

بنا به گزارش تلگراف، یک فک و استخوان گونه‌ متعلق به یک انسان بالغ که بین ۱.۱ تا ۱.۴ میلیون سال قدمت دارند، در غاری در سیرا د آتاپوئرکا در شمال اسپانیا کشف شدند.

کارشناسان ابتدا تصور می‌کردند این قطعات فسیل‌شده به گونه‌ هومو آنتسسور (Homo antecessor) تعلق دارند؛ گونه‌ای از انسان‌های نخستین منقرض‌شده که حدود ۸۶۰ هزار سال پیش در این منطقه زندگی می‌کردند، اما شکل صورت این فسیل بدوی‌تر از آن بود و بیشتر به هومو ارکتوس (Homo erectus) شباهت داشت؛ گونه‌ای بسیار قدیمی‌تر که حدود ۱.۸ میلیون سال پیش به جنوب شرقی اروپا وارد شد.

این فسیل که موقتا با نام «هومو آفینیس ارکتوس» (Homo affinis erectus) طبقه‌بندی شده، قدیمی‌ترین فسیل انسان‌‌تباری است که تاکنون در اروپای غربی کشف‌ شده است. دکتر روزا هوگوئه، از مرکز کاتالان دیرینه‌بوم‌شناسی انسانی و تکامل اجتماعی، می‌گوید: «این مطالعه شخصیت جدیدی را به داستان تکامل انسان در اروپا معرفی می‌کند. برخلاف آنچه پیش‌تر تصور می‌کردیم، در دوره پلیستوسن اولیه، بیش از یک گونه‌ انسانی در اروپا زندگی می‌کرد و نخستین انسان‌تبار گونه‌ آنتسسور نبود.»

قطعات پراکنده‌ استخوان‌های صورت سال ۲۰۲۲ در مجموعه غار سیما دل الفانته (Sima del Elefante) در آتاپوئرکا کشف شدند، اما پژوهشگران تاکنون داشتند این قطعات را کنار هم قرار می‌دادند تا خاستگاه آن‌ها را شناسایی کنند. 

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *