رباتهای انساننما در خدمت دولت چین برای مراقبت از سالمندان
بازدیدها:۱۲
دولت چین اعلام کرد با هدف مقابله با چالشهای جمعیتی برای خدمترسانی و مراقبت از سالمندان از رباتهای انساننما استفاده خواهد کرد.
شورای دولتی چین میگوید این تصمیم بخشی از سیاستهای کلی این کشور برای استفاده از فناوریهای پیشرفته در مراقبت از سالمندان است. دستورالعملهای جدید درباره این موضوع، که کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و شورای دولتی آن را منتشر کرده است، بر توسعه رباتهای انساننما، رابطهای مغز و کامپیوتر و فناوریهای هوش مصنوعی شخصیسازیشده برای مراقبت از سالمندان تاکید دارد.
براساس این دستورالعملها، دولت چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ شبکهای جامع از خدمات مراقبت از سالمندان را در سراسر چین ایجاد کند. این کشور همچنین پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۳۵ تمامی سالمندان به خدمات اولیه دسترسی داشته باشند و نیازهای جمعیت رو به پیری بهشکل موثری برطرف شود.
سریعترین رشد جمعیت سالمند جهان در چین است و به همین دلیل دولت این کشور قصد دارد با استفاده از رباتهای انساننما و سیستمهای هوشمند خدمات مراقبت از سالمندان را بهسرعت گسترش دهد. تا پایان سال ۲۰۲۳ تعداد سالمندان بالای ۶۵ سال در چین بیش از ۲۱۶ میلیون نفر بود که ۱۵.۴ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل میداد. این تغییر جمعیتی، با توجه به ظرفیت محدود ۸.۲ میلیون تخت مراقبت از سالمندان در سراسر چین، نیاز فوری به راهحلهای نوآورانه برای مراقبت خانگی از سالمندان را نشان میدهد.
دولت چین در واکنش به این بحران، نهتنها رباتهای انساننما با قابلیتهای تعاملی پیشرفته را در این بخش ادغام کرده، که سیستمهای هوشمند خانگی را نیز برای افزایش ایمنی و کیفیت زندگی سالمندان توسعه داده است.
به گزارش پایگاه خبری اینترستینگ اینجینرینگ، این رباتها برای ارائه خدماتی مانند همراهی عاطفی، مراقبتهای سلامت و کمک به استفاده از خدمات هوشمند خانگی به کار گرفته میشوند که نشاندهنده تغییری اساسی به سمت راهحلهای پیشرفته فناوری در مراقبت از سالمندان خواهد بود.
برای سادهسازی این پیشرفتها، یک بستر اطلاعاتی ملی واحد در حال توسعه است. این بستر عرضه خدمات را با تقاضای فزاینده هماهنگ و ارائه خدمات مراقبتی را در سراسر کشور چین بهینه میکند.
ابتکارات شهرداریها
همچنین گزارش روزنامه «ساوتچاینا مورنینگپست» (South China Morning Post) نشان میدهد که کمیسیون علم و فناوری در شهرداری پکن برنامهای عملیاتی را تا سال ۲۰۲۷ برای نقش رباتیک در مراقبت از سالمندان تدوین کرده است. شهرهای ووهان و شانگهای هم در این حوزه پیشرو بودهاند. شانگهای سال گذشته اولین دستورالعملهای نظارتی برای رباتهای انساننما را صادر کرد که بر کنترل مخاطرات و همکاری بینالمللی تاکید دارد.
بحران جمعیت سالمند تنها به چین محدود نمیشود و در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه به مسئلهای مهم تبدیل شده است. بانک توسعه آسیایی (ADB) ماه مه گذشته گزارش داد که تعداد افراد بالای ۶۰ سال در آسیا و اقیانوسیه تا سال ۲۰۵۰ دو برابر خواهد شد و به ۱۰۲ میلیارد نفر خواهد رسید که تقریبا یکچهارم کل جمعیت منطقه است.
آلبرت پارک، اقتصاددان ارشد بانک توسعه آسیایی، تاکید کرد: «توسعه سریع آسیا و اقیانوسیه روایت موفقیت است، اما این امر موجب تغییرات جمعیتی بزرگی هم شده است و فشارهای آن در حال افزایش است. دولتها باید اکنون آماده شوند تا بتوانند به صدها میلیون نفر در این منطقه کمک کنند که دوران سالمندیشان را بهخوبی سپری کنند.»
هند نیز بهرغم برخورداری از بزرگترین جمعیت جوان جهان، با رشد سریع جمعیت سالمند مواجه است. گزارش آژانس بهداشت جنسی و باروری سازمان ملل (UNFPA)، که در دسامبر ۲۰۲۳ منتشر شد، نشان داد که تا سال ۲۰۵۰ جمعیت سالمندان هند از ۱۵۳ میلیون نفر به ۳۴۷ میلیون نفر افزایش خواهد یافت. این گزارش همچنین به مسائل مهمی ازجمله دسترسی ناکافی به خدمات بهداشتی، کمبود برنامههای بازنشستگی و چالشهای جسمی و روانی سالمندان اشاره میکند.
افزایش جمعیت سالمند در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه نیازمند بازنگری فوری در سیاستهای کنونی مراقبت از سالمندان و معرفی راهحلهای نوآورانه برای مقابله با چالشهای جامعهای است که در حال پیر شدن است. ابتکار اخیر چین برای معرفی رباتهای پیشرفته و فناوری هوش مصنوعی در مراقبت از سالمندان گامی رو به جلو است، اما اثرگذاری و عملی بودن آن به ارزیابی نیاز دارد.
بازدیدها: ۹ آنچه بیش از قهرمانی تیم کانزاس سیتی در فینال در فینال لیگ حرفهای فوتبال آمریکایی (NLF) و در هفتههای اخیر به چشم مخاطبان در سراسر جهان آمد، بوسه تراویس کلسی و دوست دخترش…
بازدیدها: ۸۸ دانشمندان احتمالا معمایی درباره اورانوس را که دههها ما را سردرگم کرده بود، توضیح دادهاند. پژوهشگران بر این باورند دادههایی که غیرقابلدرک به نظر میرسیدند، به دلیل یک طوفان خورشیدی قدرتمند به دست آمده بودند. در سال ۱۹۸۶، فضاپیمای وُیاجر۲ (Voyager…
بازدیدها: ۱۹ بریتنی اسپیرز در یک برنامه زنده تلوزیونی گفت: کتاب “زن درون من” را قبل از جدایی از همسر سابقم سام اصغری نوشته بودم، و اکنون میخواهم در یک کتاب دیگر در مورد اینکه…