ساخت «میکرو جنگل‌» در قلب شهرها؛ یک ابتکار ژاپنی‌ برای بهبود کیفیت محیط زیست در سراسر جهان

ساخت «میکرو جنگل‌» در قلب شهرها؛ یک ابتکار ژاپنی‌ برای بهبود کیفیت محیط زیست در سراسر جهان

شهرهای ما شلوغ و پرجمعیت هستند. با این حال، کاشت انبوه درختان در فضاهای شهری می‌تواند علاوه بر کمک به بهبود وضعیت هوا، تنوع زیستی را افزایش دهد و زیستگاهی برای دیگر موجودات فراهم کند.

در بسیاری از شهرهای بزرگ کشورهای توسعه یافتۀ جهان، در کنار تداوم زندگی در خیابان‌های شلوغ و پارک‌ها و مراکز خرید، یک تحول سبز نیز بی سر و صدا در جریان است تا طبیعت را به مناطق شهری برگرداند.

اکنون در همه جا از لندن تا لس‌آنجلس، پروژه ایجاد «میکرو جنگل‌ها» یا همان «Micro-forests» در جریان است که عبارت است از کاشت متراکم درختان جنگلی در مناطق کوچک.

اما «میکرو جنگل‌ها» چه هستند و چگونه می‌توانند وضعیت کلانشهرهای ساخته شده به دست بشر را بهتر کنند؟

چرا به «میکرو جنگل‌ها» نیاز داریم؟

بر اساس گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۲۰ میلادی درباره وضعیت جنگل‌های جهان، از سال ۱۹۹۰ تا کنون بیش از ۴۲۰ میلیون هکتار جنگل در سراسر جهان از بین رفته است.

با توجه به اینکه بیش از ۸۵ درصد از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می‌کنند، ایجاد «میکرو جنگل‌ها» در شهرها فرصتی اساسی برای مبارزه با جنگل‌زدایی محسوب می‌شود.

این جنگل‌ها با الهام از همان تکنیک جنگل‌های مینیاتوری موسوم به «جنگل میاواکی» ایجاد می‌شوند که در دهه ۱۹۷۰ میلادی توسط پروفسور آکیرا میاواکی، گیاه شناس ژاپنی و متخصص بوم شناسی گیاهی ابداع شد.

این جنگل‌های کوچک ارگانیک و متنوع را می‌توان حتی در مکان‌هایی کوچک و به مساحت ۹ متر مربع نیز ایجاد کرد. در این جنگل‌ها فقط باید از گونه‌های بومی استفاده شود؛ یعنی گونه‌هایی که به طور طبیعی در آن ناحیه رشد می‌کردند. این کار باعث می شود که سرعت رشد گیاهان آن بسیار بیشتر از جنگل‌های تک کشت شود.

از زمان آغاز کار میاواکی، بیش از ۲۸۰ «میکرو جنگل» کاشته شده‌ است.

سازمان غیردولتی Earthwatch Europe نیز از سال ۲۰۲۲ میلادی تا کنون ۲۸۵ «میکرو جنگل» کاشته است و زمین های آنها که از ۶۰۰ درخت تشکیل شدند، می توانند بیش از ۵۰۰ گونه حیوانی و گیاهی را در سه سال اول جذب کنند.

مکان ایجاد این «میکرو جنگل‌ها» هم معمولا زمین‌های ورزشی و پارکهایی از جمله در منطقه هرینگی در شمال لندن است.

همچنین در چهارچوب پروژه «حمایت از جنگل‌های دارای تنوع زیستی و پایدار» یا به اختصار «SuGi» یک برنامه کاشت درخت با هدف بازگرداندن تنوع زیستی و احیای گونه‌های بومی است، ۲۳۰ «جنگل جیبی» در ۵۲ شهر در سراسر جهان، از شهر تولوز فرانسه گرفته تا سنت جورج در رومانی و مادرید در اسپانیا ایجاد شده است.

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *