حشرات از دیرباز الهامبخش طراحان جواهر بودهاند و تنوع ظاهری و تلالو بالهایشان همواره در جواهرسازی محبوب بوده است. ملکه کامیلا در دیدار از استرالیا سنجاقسینهای به شکل سنجاقک از مارک ونکلیف به سینه زد که نشاندهنده علاقه او و شاه چارلز به طبیعت است. این علاقه ملکه در استفاده از سنجاقسینهای به شکل حشره چوبکبریتمانند (هدیه پدر کامیلا به مناسبت نامزدی با چارلز) در مراسم مهمی مانند تشییع ملکه الیزابت دوم هم به چشم میخورد. سنجاقک، سوسک، پروانه و زنبور از نقوش محبوبیاند که هزاران سال با طراحی جواهرات همنشین بودهاند.
در مصر باستان، سوسکهای سرگینچرخان جواهرنشان نمادی از قدرت و جاودانگی بودند و اغلب در مقبره فراعنه پیدا شدهاند.
هنگامیکه توت عنخ آمون در ۱۹ سالگی از دنیا رفت، جواهراتی با او به خاک سپرده شد که بعد از سه هزار سال، همچنان الهامبخش جواهرسازان است.
سنت طراحی با الهام از حشرات در دنیای جواهرات مدرن همچنان ادامه دارد و در برخی از مشهورترین قطعات جواهر جهان به چشم میخورد.
رنه لالیک، طراح مشهور دوره «هنر نو» در فرانسه، با سنجاقسینههای سنجاقک که از شیشهرنگی و طلا ساخته شدهاند، شهرت دارد.
ونکلیف و آرپلز (Van Cleef & Arpels) هم مجموعهای از سنجاقکهای زیبا با سنگهای قیمتی طراحی کرده است.
مارک شناختهشده بوشرون (Boucheron) با طرح زنبورهای طلایی و سنگهای زردرنگ مانند یاقوت شهرت دارد.
تیفانی (Tiffany) هم در دورهای، جواهرات الهامگرفته از زنبور را با استفاده از طلا و الماس طراحی کرد که از قطعات موردعلاقه مجموعهداران است.
گرف (Graff)، مارک جواهرات بریتانیایی، مجموعهای از زیورآلات پروانهای با الماس و یاقوت صورتی و آبی طراحی کرده است.
الکساندر مککویین (Alexander McQueen) جواهراتی با الهام از سوسکهای باستانی با جزئیات دقیق و سنگهای قیمتی دارد.
جواهرات مدرن به شکل سوسک با سنگهای قیمتی مانند آمیتیس و یاقوت یکی از مجموعههای پرطرفدار مردانه این جواهر بریتانیایی استفان وبستر (Stephen Webster) است.
حشرات همچنان که بهعنوان منبع الهام در دنیای جواهرسازی باقی ماندند، از گذشتههای دور تا به امروز نمادی از طبیعت و زیباییهای آن هم بودهاند.
۱۷۰ سال قبل گرلن، شرکتی که سال ۱۸۲۸ تاسیس شد و عطرسازی مدرن را بنیان گذاشت، مشهورترین عطرش را که برای عروسی امپراتریس یوژنی و ناپلئون سوم ساخته بود، در «بطری زنبورعسل» ارائه کرد. این عطرسازی پرسابقه که بطریهای عطرش را با همکاری جواهرسازان چون اثر هنری گرانبهایی با نقش حشرات طراحی میکند، در کنار سایر خانه مدها و تولیدکنندگان عطر که به آثار مخرب فقدان حشرات پی بردهاند، تلاش میکند جمعیت رو به کاهش حشرات مخصوصا زنبورعسل را افزایش دهند.