لوبیا و عدس از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، فولیک اسید، روی و سلنیوم سرشارند. لوبیا و عدس سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، پروتئین، آهن و منیزیماند و به همین دلیل یکی از مغذیترین خوراکیهاییاند که برای بدن کارایی چندمنظوره دارند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف حبوبات میتواند به کاهش کلسترول، محافظت از سلامت قلب و حتی پیشگیری از سرطان روده بزرگ کمک کند.
با این حال، حبوبات اغلب نادیده گرفته میشوند؛ شاید چون اغلب به صورت کنسروی فروخته میشوند و به دلیل نفاخ بودن چندان محبوب نیستند و در سایه نامهایی مانند کلم کیل، دانه چیا و گلکلم پنهان ماندهاند. با این حال به نظر میرسد در سال ۲۰۲۵ بالاخره نوبت به حبوبات و عدس هم رسیده و در دستورالعملهای غذایی صراحتا به مصرف بیشتر لوبیا، نخود و عدس اشاره شده است.
فواید حبوبات و انواع عدس
حبوبات و انواع عدس منبعی سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، فولات (ویتامین ب۶)، روی و سلنیوماند. البته ترکیب دقیق این مواد بسته به نوع حبوبات متفاوت است، اما آنها چربی اشباع بسیار کمی دارند، سدیمشان پایین است و شاخص گلیسمی آنها نیز پایین محسوب میشود؛ به این معنا که بر افزایش قند خون تاثیر کمی دارند.
خلاصه اینکه اگر به دنبال خوراکی هستید که هم سیرتان کند، هم برای قلب، گوارش، استخوانها و حتی کنترل قند خون مفید باشد، حبوبات و عدس باید به شکل جدی وارد رژیم غذایی شما شوند.
طبق مطالعات مصرف حبوبات مزیتهای بسیاری دارد. از جمله با کاهش کلسترول بد (الدیال)، از بیماریهای قلبی جلوگیری کند. این ماده مغذی در برابر سرطان روده بزرگ هم نقش حفاظتی دارد و با وجود داشتن کربوهیدرات، به دلیل شاخص گلیسمی پایین، میتواند به کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت کمک کند.
به گزارش یاهولایف، افرادی که به طور منظم حبوبات مصرف میکنند، وزن کمتری دارند و نسبت دور کمر به دور باسن آنها، کمتر از افرادی است که حبوبات مصرف نمیکنند. کیفیت تغذیه افرادی که حبوبات میخورند هم بالاتر است، زیرا فیبر، آهن، کلسیم و پتاسیم بیشتری دریافت میکنند.
...