تلاش محققان آکسفورد برای تولید اولین واکسن سرطان تخمدان

تلاش محققان آکسفورد برای تولید اولین واکسن سرطان تخمدان

محققان دانشگاه آکسفورد در حال تولید اولین واکسن در جهان برای پیشگیری از سرطان تخمدان هستند. اولین واکسنی است که به سیستم ایمنی بدن می‌آموزد که مراحل اولیه سرطان تخمدان را تشخیص دهد و با آن مقابله کند.

سرطان تخمدان هشتمین سرطان شایع در زنان است. واکسن OvarianVax که از سوی محققان دانشگاه آکسفورد در حال تولید است، اولین واکسن در جهان بر علیه این بیماری خواهد بود.

برای ساخت این واکسن دانشمندان بررسی خواهند کرد که کدام پروتئین‌ها روی سطح سلول‌های سرطان تخمدان در مراحل اولیه بیشتر از سوی سیستم ایمنی شناسایی می‌شوند و واکسن چقدر در کشتن مدل‌های کوچک سرطان تخمدان در آزمایشگاه که به آن‌ها “ارگانوئید” می‌گویند، موثر است.

اگر این تحقیقات موفقیت‌آمیز باشد، محققان کار بر روی آزمایش‌های بالینی واکسن را آغاز خواهند کرد.

خطر ابتلا به سرطان تخمدان در زنان با ژن‌های تغییریافته BRCA1 تا ۶۵ درصد بیشتر و در زنان با ژن‌های تغییریافته BRCA2 تا ۳۵ درصد بیشتر از زنان بدون این تغییرات ژنی است. در حال حاضر به زنان مبتلا به تغییرات BRCA1/2 توصیه می‌شود که تا سن ۳۵ سالگی تخمدان‌های خود را خارج کنند.

سرطان تخمدان متاسفانه در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد و حتی ممکن است با بیماری‌های دیگر اشتباه گرفته شود. با این حال شایع‌ترین علائم و نشانه‌‌های این سرطان عبارتند از: نفخ یا تورم شکم، إحساس سیری فوری، کاهش وزن، درد در ناحیه لگن، کمر درد، خستگی، یبوست و نیاز مکرر به ادرار کردن.

علاوه بر عوامل ژنتیکی، افزایش سن و سابقه خانوادگی ابتلا به این سرطان از عوامل خطر آن محسوب می‌شوند.

تاثیر مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل

یک مطالعه جدید نشان داده که مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ ممکن است حافظه را بهبود بخشد و از شما در برابر “زوال عقل” محافظت کند.

مطالب بیشتر

بر اساس مطالعه جدیدی که در ژورنال Nutrients منتشر شد، کسانی که یک تخم‌مرغ در روز می‌خورند، در مقایسه با افرادی که به‌صورت هفتگی یا ماهانه تخم‌مرغ می‌خورند، به میزان کمتری با خطر ابتلا به زوال عقل روبرو بوده‌اند.

به نوشته نشریه پزشکی Everyday Health و به عقیده محققان دانشگاه ولورهمپتون بریتانیا، تخم‌مرغ‌ منبع خوبی از کولین، فولات، ویتامین D، ید، ویتامین‌های B و پروتئین با کیفیت بالا و اسیدهای چرب غیراشباع است که همگی نقش محافظتی در برابر بیماری زوال عقل دارند.

این مطالعه داده‌های مربوط به عادات غذایی ۲۳۳ بزرگسال در چین را برای دو سال مورد بررسی قرار داد.

نتایج نشان داد احتمال ابتلا به زوال عقل و به‌خصوص آلزایمر در افرادی که هفتگی تخم مرغ می‌خوردند، در مقایسه با افرادی که روزانه یک تخم مرغ می‌خوردند، ۱.۷۶ برابر بیشتر بود.

تخم مرغ یک پروتئین کامل و حاوی هر ۹ اسید آمینه ضروری است که بدن نمی‌تواند به تنهایی آنها را تولید کند.

در گذشته، پزشکان هشدار داده بودند که تخم‌مرغ ممکن است به خاطر وجود کلسترول بالا در زرده آن، برای سلامت قلب مضر باشد. این عقیده تا حد زیادی در طول زمان تغییر کرده است و مطالعات عمده اخیر نشان داده که مصرف یک عدد تخم مرغ در روز، برای اکثر افراد بی‌خطر است.

باکتری‌های داخل حمام از شما در برابر صدها بیماری محافظت می‌کنند

یک مطالعه جدید منتشرشده در نشریه Frontiers in Microbiomes نشان می‌دهد که صدها ویروس مختلف روی دوش و حتی مسواک شما وجود دارد که معمولاً بیمارکننده نیستند، بلکه در عوض با باکتری‌های بالقوه مضر مبارزه می‌کنند.

محققان دانشگاه نورث وسترن با مطالعه بر روی مسواک‌ها و دوش‌های مستعمل و سپس استفاده از “توالی‌یابی DNA” برای تجزیه و تحلیل این نمونه‌ها در آزمایشگاه، بیش از ۶۰۰ ویروس مختلف را پیدا کردند.

آنچه دانشمندان در آزمایشگاه یافتند متعلق به دسته‌ای از ویروس‌ها به نام “باکتریوفاژ” است که افراد را آلوده یا بیمار نمی‌کند. در عوض، باکتریوفاژها باکتری‌ها و از جمله ارگانیسم‌هایی را که می‌توانند باعث بیماری‌های جدی و تهدید کننده زندگی انسان شوند، هدف قرار می‌دهند.

دانشمندان همچنین یک نوع خاص از ویروس را به نام “مایکوباکتریوفاژ” را داخل حمام پیدا کردند که به “مایکوباکتری‌ها” حمله می‌کند. مایکوباکتری‌ها باکتری‌هایی هستند که باعث بیماری‌های خاصی در انسان می‌شوند، از جمله جذام، سل و عفونت‌های مزمن ریه.

باکتریوفاژها می‌توانند در آینده برای هدف قرار دادن باکتری‌های بیماری زا مورد استفاده قرار گیرند و ممکن است روزی به درمان بیماری‌های ناشی از باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها پاسخ نمی‌دهند، کمک کنند.

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *