ممنوعیت موبایل در مدارس باعث بهبود انضباط و موفقیت درسی نمی‌شود.

یک پژوهش نتیجه گرفته است ممنوعیت موبایل در مدارس باعث بهبود انضباط و موفقیت درسی نمی‌شود

اولین مطالعه از این نوع نشان می‌دهد که ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در مدارس با کسب نمرات بالاتر یا داشتن سلامت روانی ارتباطی ندارد. به گفته پژوهشگران بین مدارسی که تلفن همراه را ممنوع کرده‌اند و مدارسی که چنین نکرده‌اند در زمینه خواب دانش‌آموزان، رفتار در کلاس درس، ورزش یا مدت زمانی که به طور کلی با تلفن خود می‌گذرانند تفاوتی مشاهده نشده است. اما آن‌ها دریافتند که صرف زمان طولانی‌تر در استفاده از گوشی‌های هوشمند و به طور کلی رسانه‌های اجتماعی نتایج بدتری در همه این زمینه‌ها دارد.

این اولین مطالعه در جهان در مورد ارتباط مقررات مربوط به تلفن همراه در مدرسه با ضوابط بهداشت و آموزش دانش‌آموزان است که که در سال‌های اخیر باعث بحث و مجادله شدیدی در خانه‌ها و مدارس شده است.

دکتر ویکتوریا گودیر، تدوین‌کننده این گزارش، به بی‌بی‌سی گفت که نتایج این تحقیقات «ضد» مقررات ممنوعیت تلفن‌های هوشمند در مدارس نیست، اما «آنچه ما مطرح می‌کنیم این است که این ممنوعیت‌ها به‌ تنهایی برای مقابله با تاثیرات منفی کاربرد تلفن هوشمند کافی نیستند.»

او گفت که اکنون باید «تمرکز» اولیا و مدارس روی کاهش زمانی باشد که دانش‌آموزان با تلفن‌هایشان می‌گذارند وافزود: «ما باید اقداماتی بیش از ممنوعیت استفاده از تلفن‌ها در مدارس انجام دهیم.»

یافته‌های دانشگاه بیرمنگهام در انگلستان که در نشریه لانست برای سیاست‌های سلامت اروپا منتشر شده است، حاوی بررسی و مقایسه ۱۲۲۷ دانش‌آموز و مقررات ۳۰ مدرسه متوسطه در زمینه استفاده از گوشی هوشمند در زمان استراحت و ناهار است.

این مدارس از میان ۱۳۴۱ مدرسه دولتی در بریتانیا انتخاب شده بودند.

این مقاله می‌گوید به نظر نمی‌رسد در مدارسی که استفاده از گوشی‌های هوشمند را محدود می‌کنند، پیشرفت‌های مورد نظر در زمینه سلامت، رفاه و تمرکز بر درس‌ مشاهده شود.

اما این پژوهش رابطه‌ای بین استفاده طولانی‌تر از تلفن همراه و رسانه‌های اجتماعی از یکسو و آسیب به سلامت روانی، فعالیت بدنی کمتر، بدخوابی، نمرات پایین‌تر و رفتار نامناسب‌تر در کلاس یافته است.

این مطالعه مقیاس بهزیستی ذهنی وارویک-ادینبورگ را که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده برای تعیین سلامت شرکت کنندگان به کار برده است و همچنین میزان اضطراب و افسردگی دانش آموزان را مورد بررسی قرار داده است.

از معلمان در مورد اینکه آیا دانش‌آموزانشان در زبان انگلیسی و ریاضیات بهتر یا بدتر از هدف عمل کرده‌اند سئوال شد.

جو ریری، مدیر گروه کارزار «کودکی بدون تلفن هوشمند»، به رادیو بی‌بی‌سی گفت که نتایج «غافلگیرکننده» بود زیرا معلمان مرتبط با این شبکه همیشه مزایای ممنوعیت استفاده از تلفن در مدارس خود را گزارش کرده بودند.

او افزود که میانگین زمانی که دانش‌آموزان این پژوهش با تلفن خود سپری کردند یعنی چهار تا شش ساعت «مدت زمانی به طور وحشتناک طولانی، برای بالا و پایین رفتن روی صفحه یا انگشت زدن روی تلفن است.»

او گفت که به مقررات سخت‌گیرانه‌تری برای ایمن‌تر وغیراعتیادآور کردن شبکه‌های اجتماعی برای کودکان نیاز است.

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *