کشف بقایای باسیلیکای ۲ هزار ساله رومی در محل ساخت یک آسمان‌خراش جدید در لندن

کشف بقایای باسیلیکای ۲ هزار ساله رومی در محل ساخت یک آسمان‌خراش جدید در لندن

عملیات احداث یک آسمان‌خراش جدید در لندن به کشف بقایایی تقریباً ۲ هزار ساله از تاریخ این شهر منجر شده است. باستان‌شناسانی که در محل ساخت یک برج اداری ۳۲ طبقه‌ای در حال کاوش بودند، بقایای یک باسیلیکای رومی را پیدا کرده‌اند که زمانی در قلب شهر باستانی «لوندینیوم» قرار داشت؛ شهری که لندن امروزی نامش را از آن گرفته است.

کاوش‌ها در زیرزمین ساختمانی که قرار است برای ساخت این برج تخریب شود، دیوارها و فونداسیون‌هایی از جنس سنگ چخماق، آجر و سنگ‌های زبر را در عمق چهار متری زمین آشکار کرده است که ضخامت آن‌ها تا ۱ متر و قدمتشان دو هزار سال است.

سوفی جکسون از موزه باستان‌شناسی لندن این کشف را «یکی از مهم‌ترین اکتشافات سال‌های اخیر» در قدیمی‌ترین منطقه لندن یعنی سیتی لندن توصیف کرد؛ منطقه‌ای که به عنوان مرکز مالی مدرن شهر شناخته می‌شود و آسمان‌خراش‌های شیشه‌ای بر روی بقایای بناهای ویکتوریایی، قرون وسطایی و حتی دوران باستان قرار گرفته‌اند.

آنچه که کشف شده است، فونداسیون‌های یک ساختمان دو طبقه است که تقریباً به اندازه یک استخر شنای المپیکی وسعت دارد

این بنا بین سال‌های ۷۸ تا ۸۴ میلادی ساخته شده است، یعنی حدود سه دهه پس از حمله نیروهای رومی به بریتانیا و حدود ۲۰ سال پس از شورش «بودیکا»، ملکه جنگجوی سلتیک، که منجر به ویرانی این شهر نوبنیاد شد.

این باسیلیکا بخشی از «فروم» شهر لوندینیوم بوده است. فروم در امپراتوری روم باستان مرکز اجتماعی، سیاسی و تجاری شهر بود؛ جایی که مردم برای خرید، دیدارهای اجتماعی، اجرای عدالت و شنیدن فرمان‌های مقامات سیاسی گرد هم می‌آمدند.

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *