بار «قدیمی‌ترین کشتی غرق‌شده» در شرق مدیترانه کشف شد

بار «قدیمی‌ترین کشتی غرق‌شده» در شرق مدیترانه کشف شد
۰
۱

باستان‌شناسان اسرائیلی می‌گویند که بار قدیمی‌ترین کشتی شکسته جهان که در عمق دریا کشف می‌شود را در شرق مدریترانه یافته‌اند.

صدها کوزه قدیمی ذخیره مواد غذایی که قدمت آنها ۳۳۰۰ سال تصور می‌شود در ۹۰ کیلومتری ساحل شمالی اسرائیل در عمق ۱۸۰۰ متری دریا کشف شد.

کارشناسان در سازمان آثار باستانی اسرائیل (آی‌اِی‌اِی) می‌گویند که این کشف نشان می‌دهد که دریانوردان در آن دوران قادر به جهت‌یابی در دریاها با استفاده از اجرام آسمانی بودند و مسیر خود را با کمک خورشید و ستارگان پیدا می‌کردند.

این کشتی شکسته در جریان مطالعات کشف نفت و گاز پیدا شد.

به گفته سازمان آثار باستانی اسرائیل این کشتی «اولین و قدیمی‌ترین» کشتی‌ای است که در این منطقه پیدا می‌شود و احتمالا در جریان یک طوفان یا در حمله دزدان دریایی غرق شد.

جِیکوب شارویت، مدیر واحد دریایی این سازمان، گفت: «این یافته بهتر از هر زمان دیگر مهارت‌های ناوبری دریانوردان عصر باستان را به ما نشان می‌دهد.»

به گفته او این نشان می‌دهد که اجداد ما قادر به گذر از دریای مدیترانه «بدون آنکه هیچ ساحلی در دیدرس آنها باشد بودند.»

«از نقطه نظر جغرافیایی، در این نوع کشتیرانی فقط افق است که در هر سو دیده می‌شود. آنها برای جهت‌یابی احتمالا از اجرام سماوی استفاده می‌کردند، با رویت و اندازه‌گیری زاویه خورشید و موقعیت ستارگان.»

بار کشتی را زیردریایی‌های متعلق به شرکت نفت و گاز «اِنِرژین» که به دنبال منابع بالقوه انرژی بودند شناسایی کردند.

کارنیت باهارتان از این شرکت گفت که دوربین‌های شناورها «آنچه شبیه تل بزرگی از کوزه‌های تلنبار شده در بستر دریا» به نظر می‌رسید را شناسایی کردند.

مطالب بیشتر

در جریان این عملیات فقط دو کوزه با ابزارهای ویژه از دریا خارج شد تا باقی آثار عتیقه در این نقطه آسیبی نبیند. تصور می‌شود این کوزه‌ها مورد استفاده کنعانیان بود که در ناحیه‌ای از ترکیه امروز تا مصر زندگی می‌کردند.

دکتر باهارتان اینها را یک «کشف حقیقتا هیجان‌انگیز» توصیف می‌کند.

او گفت که فقط دو کشتی شکسته دیگر، متعلق به اواخر عصر برنز، در دریای مدیترانه کشف شده است که هر دو به فاصله نسبتا کم از ساحل ترکیه با ابزارهای معمولی غواصی پیدا شد.

خانم باهارتان گفت: «براساس این دو یافته، فرضیه آکادمیک تاکنون این بوده است که تجارت در آن زمان برای تامین امنیت کشتی‌ها از طریق آب‌های ساحلی میان بنادر، بدون آنکه خط ساحل از دیدرس خارج شود، انجام می‌شد.»‌

«کشف این قایق اکنون کل درک ما از توانایی‌های دریانوردی مردم عصر باستان را تغییر می‌دهد.»

«این اولین کشتی است که در چنین فاصله دوری از ساحل پیدا می‌شود، در جایی که اصلا نشانه‌های خشکی قابل رویت نبود.»

انتظار می‌رود که این کوزه‌ها امسال تابستان در «محوطه ملی باستان‌شناسی اسرائیل» در بیت المقدس به نمایش درآید.

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *