احتمال برخورد سیارکی با قطر ۵۰ متر به زمین؛ آیا جای نگرانی وجود دارد؟

احتمال برخورد سیارکی با قطر ۵۰ متر به زمین؛ آیا جای نگرانی وجود دارد؟

کارشناسان ماه گذشته از شناسایی سیارکی خبر دادند که «وای‌آر۴-۲۰۲۴» نام دارد و ممکن است در ماه دسامبر ۲۰۳۲ به زمین برخورد کند؛ اما احتمال وقوع چنین برخوردی حدود ۱ درصد است.

این سیارک در دسامبر سال ۲۰۲۴ میلادی توسط تلسکوپ رصدخانه «ریو هورتادو» در شیلی کشف شد؛ آنهم در زمانی که ۴۳ میلیون کیلومتر از زمین فاصله داشت.

ارزیابی دانشمندان بر این است که چنانچه این سیارک که قطری بین ۵۰ تا ۹۰ متر دارد با زمین برخورد کند، احتمالا چیزی شبیه به «انفجار تونگوسکا» سال ۱۹۰۸ میلادی در روسیه روی خواهد داد. یعنی زمانی که برخورد یک سیارک با زمین ۲۰۰۰ کیلومتر مربع از جنگل‌های سیبری را نابود کرد.

اگر چنین شیئی بر فراز شهری مانند پاریس، پایتخت فرانسه منفجر شود نیز احتمالا «تمام پاریس» را از بین می‌برد.

با این وجود احتمال برخورد این سیارک با زمین «کمی بیشتر» از ۱ درصد یا یک شانس در ۸۳ طبق گفته ناسا و یک در ۸۸ بر اساس ارزیابی‌های سازمان فضایی اروپا (ESA) است.

دیگر اینکه اگرچه هنوز هیچ نشانه‌ای مبنی بر محل برخورد وجود ندارد، اما دانشمندان معتقدند احتمال اینکه چنین برخوردی در یک اقیانوس یا یک بیابان روی دهد، بسیار بیشتر از اصابت به زمین در یک منطقه مسکونی است؛ زیرا سطح کره زمین را بیشتر بیابان و آبها فرگرفته است تا مناطق قابل سکونت توسط انسان‌ها.

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *