۱۸ تیر کوتاه‌ترین شبانه‌روز ثبت‌شده در تاریخ است؛ دانشمندان ماه را عامل آن می‌دانند

۱۸ تیر کوتاه‌ترین شبانه‌روز ثبت‌شده در تاریخ است؛ دانشمندان ماه را عامل آن می‌دانند
۰

مطالعات اخیر نشان می‌دهد سرعت چرخش زمین در تابستان ۲۰۲۵ به‌شکلی غیرمنتظره‌ افزایش یافته است؛ پدیده‌ای که دانشمندان به تغییر موقعیت ماه نسبت می‌دهند که می‌تواند طول شبانه‌روز (یک دور چرخش زمین به دور خود) را به شکل محسوسی کوتاه‌تر کند. به‌ گزارش نیویورک‌پست، این تغییر شتاب‌ چرخش زمین به دور خود قرار است در روز چهارشنبه ۱۸ تیر برابر با نهم ژوییه ۲۰۲۵ از طول معمول ۲۴ ساعت یک شبانه‌روز بین ۱.۳ تا ۱.۶ میلی‌ثانیه بکاهد و ۱۸ تیر را به کوتاه‌ترین شبانه‌روز ثبت‌شده در تاریخ تبدیل کند.

موقعیت ماه باعث تغییر جزئی در نیروی گرانشی وارد بر زمین می‌شود که می‌تواند سرعت چرخش زمین را کمی افزایش یا کاهش دهد. در این مورد، نحوه قرارگیری ماه باعث شده است زمین کمی سریع‌تر بچرخد و طول شبانه‌روز کوتاه‌تر شود.

پدیده‌های مختلف دیگر از تغییرات فصلی گرفته تا بلایای طبیعی هم می‌توانند بر سرعت چرخش زمین به دور خود تاثیر شگفت‌انگیزی بگذارند. آنچه امروز ۱۸ تیر اتفاق می‌افتد، جدیدترین اختلال در این «نیرو» (منظور سرعت چرخش زمین) و ششمین مورد از این دست از سال ۲۰۲۰ تاکنون است، اما به گفته کارشناسان سیاره‌شناسی، آخرین آن‌ها نیست.

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *