قدیمیترین بومرنگ جهان که در سال ۱۹۸۵ در غاری در لهستان کشف شد، کهنتر از آن چیزی است که تصور میشد و نشانگر بینش جدیدی در مورد نبوغ انسانهای آن دوران است.
باستانشناسان میگویند این ابزار شکار که از عاج ماموت و با مهارتی شگفتانگیز ساخته شده است، ۴۰ هزار سال قدمت دارد.
بومرنگ یک ابزار پرتابی است که به شکل خاصی ساخته شده است و در هنگام پرتاب به سمت پرتابکننده بازمیگردد اما محققان از شکل این بومرنگ دریافتند که این وسیله پرتاب میشد، اما به سمت پرتابکننده باز نمیگشت.
احتمالاً از این بومرنگ در شکار استفاده میشد، هرچند ممکن است ارزش فرهنگی یا هنری داشته باشد و شاید در نوعی مراسم آیینی هم از آن استفاده قرار میشد.
این بومرنگ که از عاج ماموت ساخته شده است در غار اوبلازووا در جنوب لهستان کشف شد.
در ابتدا تصور میشد که این بومرنگ حدود ۳۰ هزار سال قدمت داشته باشد. اما شیوه جدید و قابل اعتماد تاریخگذاری رادیوکربن از استخوانهای انسان و حیوان کشف شده در این غار، قدمت آن را بین ۳۹ هزار تا ۴۲ هزار سال نشان میدهد.
دکتر ساهرا تالامو از دانشگاه بولونیا ایتالیا میگوید: «این قدیمیترین بومرنگ جهان و تنها بومرنگی است که به این شکل و ابعاد ساخته شده است.»
او گفت که این بومرنگ «بینش قابل توجهی» از رفتار انسان ارائه میدهد، به ویژه اینکه چگونه انسان خردمندی که تا ۴۲ هزار سال پیش زندگی میکرد، قادر به ساخت چنین «شیء کاملی» بود که میتوانست برای شکار حیوانات استفاده شود.
این بومرنگ به طرز فوقالعادهای خوب حفظ شده است و شکل آن نشان میدهد که برای استفاده توسط یک فرد راست دست تراشیده شده است.
بومرنگ معمولا به عنوان شناسهای از فرهنگ بومیان استرالیا شناخته میشود.
با این حال، یافتههای تاریخی کمیاب و ثبت شده در خارج از استرالیا نشان میدهد که از بومرنگ در قارههای مختلف استفاده شده است.
قدیمیترین بومرنگ شناخته شده از استرالیا مربوط به حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ سال پیش است که از چوب ساخته شده است. اما قدیمیترین تصاویر بومرنگها در استرالیا، طبق گفته موزه ملی استرالیا، نقاشیهای سنگی با قدمت ۲۰ هزار سال هستند.
یک بومرنگ چوبی با قدمت ۷ هزار سال در جوتلند، شبه جزیرهای بین دانمارک و آلمان، پیدا شده است، در حالی که قطعاتی از یک بومرنگ از جنس چوب بلوط ۲ هزار ساله که پس از پرتاب بازمیگردد، در هلند یافت شده است.
این تحقیق توسط تیمی از دانشمندان لهستان، ایتالیا، آلمان، فرانسه، سوئیس و بریتانیا در مجله پلاس وان منتشر شده است.
بازدیدها: ۲۴ کاوشگر «دارت» سازمان فضایی آمریکا در سپتامبر سال گذشته در ماموریتی انتحاری به سیارک دیمورفوس برخورد کرد. قصد ناسا از این برخورد در فاصله ۱۱ میلیون کیلومتری این بود که ببیند آیا میتوان…
بازدیدها: ۹۱ ویتامین ب۱۲ برای تکتک سلولهای بدن ما لازم است و کمبود آن باعث بیماریهای عصبشناختی میشود. ویتامین ب۱۲ (که کوبالامین هم نامیده میشود) از خانواده ویتامینهای گروه ب است. این ویتامین از این…
بازدیدها: ۲۲ برای بسیاری از محققان، تهیه نقشه و تصویری از ۸۶ میلیارد نورون یا سلول عصبی که مغز را تشکیل میدهند پروژهای تقریبا ناممکن است. با وجود این، پژوهشگران موسسه الن درصددند دقیقا همین کار را انجام دهند، و…