چرا گاهی فریاد زدن اشکالی ندارد

چرا گاهی فریاد زدن اشکالی ندارد

فریاد زدن می‌تواند گاهی روشی طبیعی برای آزاد کردن احساسات شدید و فعال کردن پاسخ جنگ یا گریز در بدن باشد. گاهی، فریاد زدن می‌تواند به آرام کردن سیستم عصبی، کاهش هورمون‌های استرس و آزاد کردن اندورفین‌ها برای بهبود موقت خلق‌و‌خو کمک کند. اما با آنکه فریاد زدن می‌تواند گاهی تسکین‌دهنده‌ای موقتی باشد، این به معنی تایید رفتار پرخاشگرانه نیست. همچنین تکرار فریاد زدن به تارهای صوتی آسیب می‌زند و برای مقابله با استرس مزمن روش مناسبی نیست.

چرا می‌خواهیم فریاد بزنیم؟

دکتر آشوینی نادکارنی، استادیار روانپزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد، به یاهو‌لایف می‌گوید: «فریاد زدن برای درمان سلامت روان پدیده جدیدی نیست.» آرتور جانوف، روانشناس در دهه ۱۹۶۰، این درمان اولیه را راهی برای تخلیه ضربه‌های عاطفی بیماران می‌دانست. جانوف درمان‌جوها را تشویق می‌کرد تا فریاد بزنند و احساسات منفی‌شان را آزاد کنند.

نادکارنی می‌گوید که احساساتی مانند خشم و ناامیدی سیستم لیمبیک را فعال می‌کند. لیمبیک بخشی از مغز است که در نحوه بیان و تجربه احساسات نقش دارد. او می‌گوید، وقتی عصبانی یا ناراحت هستیم، آدرنالین افزایش می‌یابد و «حلقه‌های صوتی را تنگ می‌کند» و همین باعث می‌شود صدای ما بلندتر شود.

مطالب بیشتر

...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *