ساخت بزرگ‌ترین دوربین دیجیتال تکمیل شد؛ منتظر تماشای باشکوه‌ترین فیلم از جهان هستی باشید

ساخت بزرگ‌ترین دوربین دیجیتال تکمیل شد؛ منتظر تماشای باشکوه‌ترین فیلم از جهان هستی باشید
۱

محققان و مهندسان آزمایشگاه ملی شتاب‌دهنده «اسلک» (SLAC) در ایالات متحده که این دوربین را ساخته‌اند، می‌گویند این دوربین از برخی از بزرگ‌ترین اسرار گیتی شناختی بی‌سابقه‌ ارائه خواهد داد

دانشمندان پس از دو دهه کار، ساخت بزرگ‌ترین دوربین جهان را به پایان رساندند.

دوربین سه هزار و ۲۰۰ مگاپیکسلی «بررسی میراث به‌جا‌مانده فضا و زمان» (ال‌اس‌اس‌تی) سه تن وزن دارد و دارای لنزی با قطر ۱.۵۷ متر (۵.۱ پا) است. برای اطلاع، جدیدترین آیفون یک دوربین ۴۸ مگاپیکسلی دارد که تنها می‌تواند ۰.۰۱ درصد از جزئیات را ثبت کند.

محققان و مهندسان آزمایشگاه ملی شتاب‌دهنده «اسلک» (SLAC) در ایالات متحده که این دوربین را ساخته‌اند، می‌گویند این دوربین از برخی از بزرگ‌ترین اسرار گیتی شناختی بی‌سابقه‌ ارائه خواهد داد.

هنگامی که این تلسکوپ در رصدخانه روبین در شیلی قرار بگیرد، ستاره‌شناسان از آن برای رصد ماده تاریک استفاده خواهند کرد که حدود ۸۵ درصد از ماده گیتی را تشکیل می‌دهد.

ژلیکو ایوزیک، استاد دانشگاه واشینگتن و مدیر ساخت‌و‌ساز رصدخانه ورا روبین، گفت: «ما به‌زودی تولید بهترین فیلم تمام دوران‌ها و آموزنده‌ترین نقشه آسمان شبی را که تاکنون جمع‌آوری شده است، آغاز خواهیم کرد.»

به گفته آرون رودمن، معاون رصدخانه روبین، وضوح این دوربین به قدری بالا است که برای نمایش تنها یکی از تصاویر آن در اندازه کامل، به صدها تلویزیون با وضوح فوق‌العاده بالا نیاز است.

پروفسور رودمن گفت: «تصاویر آن، زمانی که بخشی از آسمان [به میزان] هفت برابر بزرگ‌تر از ماه کامل را پوشش می‌دهد، به‌قدری دقیق است که می‌تواند یک توپ گلف را از فاصله حدود ۱۵ مایلی (۲۴ کیلومتری) دورتر شناسایی کند.»

«این تصاویر با میلیاردها ستاره و کهکشان، به کشف اسرار گیتی کمک خواهند کرد.»

اخترشناسان همچنین قصد دارند از دوربین ال‌اس‌اس‌تی برای شناسایی ستارگان ابرنواختری که پیش از این ثبت و مستند نشده بودند و همچنین برای درک ما از کهکشان راه شیری و منظومه شمسی خودمان، استفاده کنند.

حساسیت دوربین اصولا به آن امکان می‌دهد تا دقیق‌ترین نقشه‌ای را که تا به حال از کهکشان ما تولید شده است، تهیه کند.

بیشتر بخوانید

ریسا وکسلر، کیهان‌شناسی که موسسه اخترفیزیک ذرات و کیهان‌شناسی کاولی را در اسلک و دانشگاه استنفورد مدیریت می‌کند، گفت: «دانشمندان زیادی در اسلک و در سراسر جهان وجود دارند که در داده‌هایی که این دوربین تولید خواهد کرد، چیز ارزشمندی پیدا خواهند کرد.»

«اکنون زمانی هیجان‌انگیز برای تحقیق و تحصیل کیهان‌شناسی است.»

[توضیح: رکوردهای جهانی گینس پیش‌تر این دوربین را که قادر است هر شب تا ۱۵ ترابایت عکس بگیرد، به‌عنوان بزرگ‌ترین عدسی اپتیکی ساخته‌شده ثبت کرده است. این دوربین به اندازه یک اتومبیل کوچک است و قرار است نخستین تصاویر آن بهار آینده منتشر شود]

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *