ماجرای تقلب در کنکور؛ رییس سازمان سنجش استعفا کرد

با رأی دیوان عدالت اداری درباره داوطلبانی که با “شبهه” در آزمون سراسری دانشگاه‌ها پذیرفته شده بودند، این افراد می‌توانند به دانشگاه بازگردند. رییس سازمان سنجش آموزش کشور در اعتراض به این رأی استعفا کرد.

روز دوشنبه ۲۷ آذر (۱۸ دسامبر) دیوان عدالت اداری اعلام کرد که با بررسی پرونده ۳۵ داوطلب “شبهه‌دار” کنکور دانشگاه‌ها این افراد می‌توانند به کلاس‌های دانشگاه بازگردند. این افراد کسانی هستند که پس از اعلام شبهه‌دار بودن حدود هزار پذیرفته شده در کنکور ۱۴۰۱ در آزمون مجدد شرکت کرده و نمره قبولی نیاوردند اما با این حال اکنون با رأی دیوان عدالت اداری می‌توانند به تحصیل ادامه دهند.

این رأی بر اساس پاسخ به یک استفساریه صادر شده که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی شکایت برخی داوطلبان شبهه‌دار سال ۱۴۰۰ منتشر کرد و بر اساس آن قانون رسیدگی به تخلفات شامل دانشجویان نمی‌شود. یعنی کسانی که با وجود شبهه‌دار بودن نتیجه کنکور به دانشگاه رفته و سر کلاس‌ها شرکت کرده‌اند را دیگر نمی‌توان از تحصیل محروم کرد حتی اگر تقلبشان محرز باشد چرا که این افراد دانشجو به حساب می‌آیند و نه “داوطلب”.

استدلال هم این است که این دانشجویان یک ترم یا بیشتر تحصیل کرده‌اند و ممنوعیت آنها باعث آثار روحی و روانی برای خودشان و خانواده‌هایشان می‌شود.

یک کاربر دیگر هم نوشت: «دانشجوهایی که توی یک سال اخیر به خاطر اعتراض از دانشگاه اخراج و تعلیق شدن احساس ندارن. ولی اگه با اون دو هزار تا آقازاده‌ای که با تقلب کنکور رفتن نشستن روی صندلی رشته‌های پزشکی و مهندسی برخورد بشه احساسات لطیفشون آسیب می‌بینه.»

پس از اعلام رأی دیوان عدالت اداری برای ۳۵ داوطلب شبهه‌دار، عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش آموزش کشور از سمت خود استعفا داد.

او در استعفانامه خود به این موضوع اشاره کرده که “همه مشکوکین به تقلب که قبلا در هیات‌های بدوی و تجدیدنظر مستقر در سازمان و شعبات بدوی و تجدیدنظر دیوان به طور قطعی محکوم شده‌اند” با رأی دیوان عدالت اداری می‌توانند به دانشگاه بازگردند.

رییس سازمان سنجش سپس نوشته است: «از آنجا که عمل به احکام دیوان لازم و ضروری است و از سوی دیگر سازمان سنجش عملاً توانایی اجرای این حجم از برگشت به تحصیل متقلبان را ندارد، تصمیم به کناره‌گیری از ریاست سازمان گرفته تا شرایط برای فرد دیگر جهت اجرای احکام صادر شده، فراهم شود.»

از آنجا که بیشتر این افراد در رشته‌های پزشکی و مهندسی پذیرفته شده‌اند، نگرانی از اینکه آینده این رشته‌ها در ایران چه خواهد شد نیز به سایر نگرانی‌ها افزوده شده است.

یک کاربر شبکه اجتماعی نوشته است: «اینها مدیران آینده این خرابشده خواهند بود. از ما که گذشت اما اینها بر فرزندان ما حکومت خواهند کرد. به داد فرزندان خود برسید!»

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *