هجوم دوباره‌ ریزگردها به سیستان و بلوچستان؛ ۵۰۰ شهروند راهی بیمارستان‌ شدند

استان سیستان و بلوچستان از روزهای گذشته بار دیگر با توفان گرد و خاک و هجوم ریزگردها روبرو شده است. بر اساس آخرین آمارهای رسمی طی دو روز گذشته دست‌کم ۵۱۱ به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از ریزگرد به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

استان سیستان و بلوچستان تنها سه هفته پس از توفان گسترده ریزگرد در هفته آخر شهریور، بار دیگر با توفان گرد و خاک و هجوم ریزگرد روبرو شده است.

پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز کانون اصلی این توفان بوده و دست‌کم ۵۱۱ شهروند طی دو روز گذشته در این شهرستان‌ها به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از ریزگرد به بیمارستان‌ و مراکز درمانی مراجعه کردند.

مجید محبی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با ارائه آمار مراجعه شهروندان به بیمارستان در پی توفان روزهای شنبه و یکشنبه در این استان گفته که از این تعداد ۴۸۴ تن با دریافت درمان از بیمارستان‌ها مرخص شده‌اند اما دست‌کم ۲۷ نفر به دلیل شدت عوارض این پدیده همچنان در مراکز درمانی بستری بوده و تحت درمان قرار دارند.

پیشتر در هفته آخر شهریور امسال نیز در پی چند روز توفان گرد و خاک و ریزگرد در این استان حدود ۱۵۰۰ شهروند در این استان به بیمارستان منتقل شدند.

آمارها نشان می‌دهد از آخر امرداد تا اول مهرماه امسال و در یک بازه ۳۵ روزه، بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر در پی توفان شن و ریزگردها راهی بیمارستان‌ها شده‌اند. در ماه‌های تیر و امرداد نیز آمارهای مشابهی درباره مراجعه شهروندان در این استان به مراکز درمانی و به علت مشکلات تنفسی ناشی از ریزگردها منتشر شده است.

بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و بلوچستان از دو دهه پیش و به ویژه پس از خشک‌شدن تالاب هامون و شکل‌گیری کانون‌های جدید ریزگردها، به عاملی برای تشدید ریزگردها در محدوده شهرهای زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز و افزایش بیماری‌های قلبی و تنفسی، تبدیل شده است.

در همین حال تصاویری از شرایط دریاچه و تالاب هامون در استان سیستان و بلوچستان در اوایل مهرماه امسال منتشر شده که نشان می‌دهد این دریاچه و تالاب به بیابانی کویری تبدیل شده و سطح آن را شن‌ و ریگ پوشانده است.

صداوسیمای جمهوری اسلامی به تازگی گزارش داده که شهرستان سیب وسوران داری ۹هزار هکتار زمین کشاورزی بود که براثر خشکسالی و  دو هزار و ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی خشک شده و  بیش از ده روستا تخلیه شده و ۵۰ چاه کشاورزی خشک شده  و سطح آب‌های زیرزمینی از ۳۰ متری زمین در یک بازه زمانی به ۱۵۰ متر عمق رسیده است.

از بین رفتن کشاورزی و دامپروری از جمله عوامل تشدید بیکاری و فقر در این استان است. روستاییان به امید یافتن شغل و درآمد به حاشیه شهرهای این استان از جمله زاهدان مهاجرت کرده اما این شهرها ظرفیت اشتغالزایی برای

این حجم از مهاجر را ندارد و در نتیجه پدیده‌یی حاشیه‌نشینی آمیخته با فقر در این شهرها رو به افزایش است.

منبع خبری

One thought on “هجوم دوباره‌ ریزگردها به سیستان و بلوچستان؛ ۵۰۰ شهروند راهی بیمارستان‌ شدند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *