شامپانزه‌ها از «تاکتیک‌های جنگی انسان‌ها» برای جاسوسی از گروه‌های رقیب استفاده می‌کنند

دانشمندان دریافته‌اند که شامپانزه‌ها در گروه‌هایی کوچک اقدام به گشت‌زنی کرده و با جمع‌آوری اطلاعات، استراتژی بعدی برای مقابله با گروه رقیب را تعیین می‌کنند.

انجام عملیات شناسایی و کسب اطلاعات از مواضع دشمن از تاکتیک‌های قدیمی نبرد به شمار می‌رود که انسان‌ها برای قرن‌هاست از آن استفاده می‌کنند. حالا اما دانشمندان می‌گویند موفق شده‌اند نظیر همین رفتار را در دسته شامپانزه‌ها در جنگل‌های غرب آفریقا به ثبت برسانند، امری که تا پیش از این هرگز دیده نشده بود.

به گفته آنان، شامپانزه‌ها برای جاسوسی از باندهای رقیب به مکان‌های مرتفع‌تر می‌روند تا دید بهتری داشته باشند و اطلاعات جمع‌آوری کنند. این حیوانات سپس از این «اطلاعات شناسایی» برای تصمیم گیری در مورد مراحل بعدی درگیری استفاده می‌کنند.

محققان در دانشگاه کمبریج بریتانیا و موسسه انسان‌شناسی تکاملی ماکس پلانک در آلمان برای ثبت این رفتار اجتماعی، دسته‌های شامپانزه را در پارک ملی تای در ساحل عاج طی یک بازه زمانی سه ساله زیر نظر گرفتند.

دکتر لموین در این باره می‌گوید: «جنگ تاکتیکی به عنوان عاملی برای تکامل انسان در نظر گرفته می‌شود. این رفتار شامپانزه‌ها به توانایی‌های شناختی پیچیده‌ای نیاز دارد که به دفاع یا گسترش قلمروهای آنها کمک می‌کند و یک توانایی است که توسط فرایند انتخاب طبیعی حفظ شده است.»

وی اضافه کرد: «بهره‌گیری از عوارض طبیعی زمین برای سلطه سرزمینی عمیقاً ریشه در تاریخ تکاملی ما دارد. استفاده شامپانزه‌ها از یک استراتژی شبه‌جنگی، نشان‌دهنده نبردهای نخستین کوچکی است که احتمالاً در جمعیت‌های انسانی شکارچی-گردآورنده ماقبل تاریخ وجود داشته است.»

منع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *