چاقی احتمال ابتلا به سرطان پیشرفته خون را افزایش می‌دهد

چاقی احتمال ابتلا به سرطان پیشرفته خون را افزایش می‌دهد

تازه‌های پزشکی نگاهی دارد به این که چاقی احتمال ابتلا به سرطان پیشرفته خون را افزایش می‌دهد و به این عناوین می‌پردازد: بطری‌های آب ۱۰۰ برابر بیش از تصور، پلاستیک دارند. پنج افسانه درباره سرماخوردگی را هیچ وقت باور نکنید.

مطالعه جدید محققان انجمن هماتولوژی آمریکا نشان داده است که چاقی می‌تواند منجر به سرطان خون غیرقابل درمان و پیشرفته به نام “مولتیپل میلوما” شود.

به نوشته نشریه بریتانیایی میرور؛ مولتیپل میلوما سرطان سلول‌های پلاسما است; گلبول‌های سفید خون که آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کنند که برای محافظت از بدن در برابر عفونت ضروری هستند.

محققان ۲۶۲۸ فرد از سراسر ایالات متحده که در معرض خطر ابتلا به مولتیپل میلوما بودند را بر اساس نژاد و سابقه خانوادگی بدخیمی‌های هماتولوژیک، بین فوریه ۲۰۱۹ و مارس ۲۰۲۲ بررسی کردند. متخصصان دریافتند که افراد چاق ۷۳ درصد بیشتر در معرض “گاموپاتی مونوکلونال” (MGUS) هستند، یک بیماری خوش خیم خون که اغلب قبل از مولتیپل میلوما ایجاد می‌شود.

بر اساس اعلام سرویس سلامت ملی بریتانیا (NHS)، “اکثر افراد مبتلا به MGUS علائم قابل توجهی نشان نمی‌دهند و بلافاصله بیمار نمی‌شوند. در عوض، وجود MGUS می‌تواند به عنوان یک هشدار برای ابتلا به سرطان خون غیر قابل درمان یا مولتیپل میلوما باشد.”

دکتر دیوید لی از بیمارستان عمومی ماساچوست می‌گوید: «در حالی که پیشرفت‌های قابل توجهی در درمان مولتیپل میلوما انجام شده است، این بیماری همچنان یک بیماری صعب‌العلاج است که اغلب در مراحل آخر و زمانی که اندام تحتانی را درگیر کرده، تشخیص داده می‌شود.»

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا در سال ۲۰۲۰ گزارش داد که “تقریباً ۴۲ درصد از جمعیت ایالات متحده چاق و با شاخص توده بدنی بالای ۳۰ زندگی می‌کنند.”

این تحقیق جدید در نشریه پزشکی “Blood Advances” منتشر شده است.

بطری‌های آب۱۰۰ برابر بیش از تصور، پلاستیک دارند

پلاستیک در همه جا وجود دارد، از یخ‌های قطب شمال گرفته تا جنین انسان.

به گزارش نشریه بریتانیایی نیوز ویک؛ “تحقیقات قبلی نشان داده بود که هر فرد به طور متوسط هر هفته به اندازه یک کارت اعتباری، ذرات پلاستیکی را می‌بلعد”. همچنین محققان نشان داده‌ بودند که “آب بطری‌های پلاستیکی می‌تواند حاوی ده‌ها هزار میکروپلاستیک‌ قابل اندازه‌گیری با ابزارهای موجود باشد” و قلمرو نانوپلاستیک‌ها تا حد زیادی برای آنها یک راز بود.

میکروپلاستیک به هر پلاستیکی اطلاق می‌شود که طول آن کمتر از ۵ میلی‌متر (۰.۲ اینچ) باشد.

با گذشت زمان، میکروپلاستیک‌ها می‌توانند حتی به نانوپلاستیک‌ها تجزیه شوند. نانوپلاستیک‌ها به قدری ریز هستند که می‌توانند از روده‌ها و ریه‌های ما مستقیماً وارد جریان خون شده و به سمت اندام‌های حیاتی از جمله قلب و مغز ما حرکت کنند.

تیمی از محققان دانشگاه کالیفرنیا اکنون با استفاده از تکنیکی که می‌تواند ذرات به اندازه یک ویروس کووید را شناسایی کند، توانسته به طور متوسط ۲۴۰۰۰۰ ذره پلاستیک را در هر لیتر آب بطری اندازه‌گیری کند. به گفته محققان “۹۰ درصد این ذرات نانوپلاستیک بوده است و این میزان تا ۱۰۰ برابر بیشتر از تخمین‌های قبلی است.”

محققان نتیجه این مطالعه را در “مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم” منتشر کردند.

یکی از انواع رایج پلاستیک که در این آنالیز شناسایی شد، “پلی اتیلن ترفتالات” یا PET بود. از PET برای ساخت بطری‌های آب و همچنین ظروف نوشابه، نوشیدنی‌های ورزشی و محصولاتی مانند سس کچاپ و سس مایونز استفاده می‌شود.

با این حال، محققان با شگفتی متوجه شدند که PET از سایر ذرات پلاستیکی، از جمله “پلی آمید”، نوعی نایلون، بیشتر است.

به گفته آنها، در حالی که تأثیر واقعی میکرو و نانوپلاستیک‌ها بر سلامت انسان هنوز مشخص نشده است، مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می‌دهد که “میکروپلاستیک‌ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش داده و به سیستم گوارشی، تولیدمثل و سیستم تنفسی انسان آسیب برساند.”

تحقیقات همچنین ارتباط نانوذرات را با اختلال در عملکرد تیروئید و غدد درون ریز، چاقی و مقاومت به انسولین مرتبط دانسته است.

توصیه محققان برای کسانی که می‌خواهند قرار گرفتن در معرض میکرو و نانوپلاستیک‌ها را محدود کنند، “نوشیدن آب لوله‌کشی یا آب در بطری‌های شیشه‌ای” است.

پنج افسانه درباره سرماخوردگی را هیچ وقت باور نکنید

ممکن است شما برای جلوگیری از سرماخوردگی یا درمان آن همچنان از توصیه‌هایی پیروی‌کنید که در طول سال‌ها از والدین، پدربزرگ و مادربزرگ‌تان آموخته‌اید اما بیشتر این آموخته‌ها بیشتر می‌توانند به افسانه نزدیک باشند تا حقیقت:

نشریه پزشکی Everyday Health به برخی از این افسانه‌ها و حقایق پرداخته است:

افسانه: آنتی‌بیوتیک‌ها سرماخوردگی را درمان می‌کنند

دکتر دارون گرش، از اعضای “هیئت مدیره آکادمی پزشکان خانواده آمریکا” می‌گوید: «آنتی‌بیوتیک‌ها با کشتن باکتری‌ها یا کاهش رشد آن عمل می‌کنند و می‌توانند عفونت‌های باکتریایی مانند برونشیت، گلودرد استرپتوکوکی و عفونت گوش را درمان کنند. سرماخوردگی ناشی از عفونت ویروسی است و این داروها نمی‌توانند عفونت های ویروسی را درمان کنند. استفاده نادرست از این داروها باعث مقاومت خطرناک آنتی بیوتیکی می‌شود.»

افسانه: ویتامینC از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند

کاترین لینگ، استادیار دانشکده پرستاری دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور، می‌گوید: «شواهد در مورد تأثیر ویتامین C برای جلوگیری از سرماخوردگی مشخص نیست. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است این ویتامین مدت سرماخوردگی را برای برخی افراد کمی کوتاه کند. اما افرادی که بیماری کلیوی دارند و آنهایی که باردار هستند نباید دوزهای زیادی از ویتامین C مصرف کنند.»

افسانه: بیرون رفتن با موهای خیس باعث سرماخوردگی می‌شود

دکتر گرش می‌گوید: «در حالی که بیرون رفتن با موهای خیس ممکن است به شما احساس سرما بدهد، اما باعث سرماخوردگی یا بیماری دیگری نمی‌شود. این دسته از بیماری‌ها توسط ویروس‌ها و باکتری‌ها ایجاد می‌شوند و معمولاً زمانی که شما در تماس نزدیک با فرد دیگری هستید که بیمار است، قابل انتقال هستند.»

افسانه: سرماخوردگی شما مسری نیست مگر اینکه تب داشته باشید

گرش می‌گوید: «برای مسری بودن سرماخوردگی لازم نیست حتما تب داشته باشد. در واقع، برخی از افراد ممکن است علائم بسیار کمی داشته باشند، اما همچنان ویروس سرماخوردگی را منتقل کنند. سرماخوردگی حتی یک روز قبل از شروع علائم می‌تواند مسری باشد. این بیماری در چهار روز اول پس از شروع علائم بیشترین میزان سرایت را دارد. ویروس‌ها می‌توانند برای هفته‌ها حتی پس از از بین رفتن علائم در بدن باقی بمانند، اما احتمال انتشار عفونت با گذشت زمان کاهش می‌یابد.»

افسانه: دوره سرماخوردگی باید طی شود و کار زیادی برای پیشگیری از آن نمی‌توان کرد

این درست نیست. گرش می‌گوید: «در طول ماه‌های زمستان، رعایت اقدامات احتیاطی در برابر سرماخوردگی و سایر بیماری‌ها مهم‌تر از همیشه است.»

به گفته او بهترین راه‌های پیشگیری از سرماخوردگی عبارتند از:

− شستن مکرر دست‌ها با صابون

− هیدراته ماندن

خوردن غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

− خواب کافی

− دوری از بیماران

به گفته گرش اگرچه واکسنی برای سرماخوردگی وجود ندارد، واکسن‌های دیگر می‌توانند به پیشگیری از عفونت‌های تنفسی که علائمی شبیه سرماخوردگی دارند، کمک کنند؛ از قبیل واکسن‌های آنفلوآنزا، واکسن‌های کووید، و برای افرادی که واجد شرایط هستند، واکسن‌های RSV (ویروس سنسیشیال تنفسی).

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *